Ми у Facebook
18.11.2013, 14:36

Викрадення 100 000 гривень із рівненського зоопарку: службове розслідування та підозріло цілі грати

Як повідомляв OGO.ua, 15 листопада з приміщення Рівненського зоопарку викрали 100 тисяч гривень. Подробиці цієї ситуації у понеділок розповів директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк.
Нагадаємо, що 16 листопада до органів внутрішніх справ надійшла заява від директора Рівненського зоопарку про те, що з приміщення установи викрадено гроші на загальну суму 100 тисяч гривень.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань вже внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління МВС України в Рівненській області. Винним загрожує позбавлення волі терміном від трьох до шести років.

Рівне: із зоопарку викрали 100 000 гривень

Ми вирішили зустрітися з директором Рівненського зоопарку та дізнатися в нього: як стався такий випадок, чому така велика сума зберігалася в сейфі установи і як ця ситуація може вплинути на життя тварин у зоопарку. І ось що вдалося дізнатись!

Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк
Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк


- У нашому зоопарку скоєно кримінальний злочин, шляхом проникнення через вікно, яке було облаштоване гратами. Зловмисники проникли в приміщення бухгалтерії, де знаходився сейф. Ми не виявили в ньому гроші, які там були, - розповідає директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк. - На даний момент проводиться інвентаризація, але приблизно можемо сказати, що там було близько 100 000 гривень. Це були кошти від продажу вхідних білетів.

За який період часу зоопарк назбирав таку суму і чому вона зберігалася у приміщенні без сигналізації, директор пояснити не зміг.



- В зоопарку працює штатний охоронець, а в приміщенні бухгалтерії є металеві двері з решітками та вікна, що облаштовані гратами, - продовжив Олег Васильович. - Сам сейф був облаштований кількома замками: як внутрішніми, так і зовнішними. А камер у приміщенні не було.

Директор наголосив, що на даний момент іде і службове розслідування у самому зоопарку, а також відкрито кримінальну справу щодо вчинення цього правопорушення.

Крім того, директор запевняє, що нині у Рівненського зоопарку є усі можливості, аби крадіжка великої суми грошей ніяким чином не вплинула на життя тварин.

- Ми зробимо усе можливе, щоб це викрадення ніяк не відобразилося на забезпеченні тварин кормами та усім необхідним, - запевнив Олег Павлюк.

Здивував лише той факт, що директор так і не зміг пояснити те, чому решітки на вікнах зоопарку не розігнуті і не зняті чи поламані. Можливо їх замінили за півтори дні після події?! Олег Павлюк це пояснити не зміг, посилаючись на таємницю слідства.

Про нові подробиці цього злочину та пошуки зловмисників читайте у наступних публікаціях на порталі OGO.ua.





На правах реклами