Ми у Facebook
19.11.2013, 08:02

Мер Рівного "поназаймав" 7 мільйонів гривень

Міський голова Рівного Володимир Хомко нарікає: з половини суми, яку блокує державне казначейство України, половина - взяті ним під чесне слово.
За словами міського голови, нині казначейство "не пропускає" 14 мільйонів гривень. Причому, за половину з них мер "відповідає головою".

"Це мої обіцянки, це те, що я обіцяв до Дня міста. Це те, що я не міг собі уявити, що так далеко зайде", - нарікає мер. Коли ж у нього поцікавилися, чому перестали оплачувати паливо для інватаксі, Володимир Хомко відповів: "Фірми, які постачають нам паливно-мастильні матеріали, відмовились нам постачати на всі види наших послуг. Але це питання вирішу. Поназаймав на 7 мільйонів – іще на декілька тисяч займу. Ви розумієте, це ж на психіку давить: це 7 мільйонів, це живі люди, живі фірми".

Вулиці Соборну і Київську цього року вже не ремонтуватимуть - мер Рівного

Схожа ситуація, за словами мера, і в інших обласних центрах. Так, наприклад, у Львовв "зависло" 75 мільйонів, у Тернополя — 26 мільйонів.

Орендований "Теплотранссервіс" приніс Рівному перший мільйон

"Наша ситуація на фоні Львова непогано виглядає. Але це не радість, що у когось гірше, ніж у нас. Що будемо робити — не знаю. Думаю, що до кінця року навряд чи кошти прийдуть. Минулого року у нас зависло в казначействі 14 мільйонів. Цього року матимемо теж мільйонів 16, якщо не більше. Що буде до кінця року не знаю, оскільки зараз припинилося повністю фінансування. У нас ще досить непогана ситуація, тому що обласній адміністрації вдалося пробити на область 56 мільйонів, з них 26 дали місту. Тому у нас не буде проблем з оплатою бюджетників, це дуже важливо, - каже мер. - Я розумію, що у державі проблеми, але у нас є свої гроші, ми виконали бюджет на 103 відсотки, маємо гроші на рахунку, але взяти їх не можемо. Раніше такого не було. Бувало, що місяць наприкінці року, але так, щоб зависали гроші з червня минулого року — такого не було".





На правах реклами