Ми у Facebook
21.11.2013, 12:34

Рівненську АЕС захистять від ймовірних землетрусів

На Рівненській атомній електростанції впровадять систему сейсмічних спостережень. Вона здійснюватиме сейсмологічний моніторинг проммайданчика РАЕС й усіх об'єктів та буде обраховувати можливі сейсмічні впливи.
Система сейсмічного моніторингу покликана захистити атомну станцію.

- За результатами сейсмологічного моніторингу буде уточнена оцінка сейсмостійкості обладнання, будівель і споруд РАЕС, – говорить начальник служби експлуатації будівель та споруд РАЕС Михайло Черняхович. – Такі системи запроваджуються на всіх АЕС України та покликані підвищити рівень безпеки їх експлуатації.

"Чорнобиль по-японськи": чи загрожує це українським АЕС?

Впровадження такої системи - один з пунктів системи Комплексної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, затвердженої Кабінетом Міністрів України після аварії на АЕС у Фукусімі (Японія).

Сьогодні - річниця аварії на японській АЕС "Фукусіма"

Всього на прилеглій до РАЕС території встановлять 5 сейсмометрів. Як інформує Управління інфорації та зв'язків з громадскістю Рівненської АЕС, вони будуть встановлені у селах Старий Чорторийськ, Любахи, Сопачів, Костюхнівка та в місті Кузнецовськ на території центрального поста контролю радіаційного стану Рівненської АЕС.

Ввести систему моніторингу в експлуатацію на РАЕС планують у 2014 році.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ