Ми у Facebook
21.11.2013, 12:21

Рівненщина: вихованці Дубенської колонії прийняли таїнство Хрещення

На Рівненщині в Дубенській виховній колонії відбулося одне з найголовніших православних таїнств – Хрещення. Захід відбувся в церкві-базиліці колонії імені Ікони Пресвятої Богородиці Спорушниця Грішних, обряд здійснив Настоятель Свято-Георгіївського храму митрофорний протоієрей отець Євгеній Новосад.
«Двоє засуджених виявили свідоме та самостійне бажання прийняти хрещення», - розповідає начальник установи Сергій Макарук. – «З вихованцями в установі систематично проводиться душпастирська робота, багато часу приділяється духовному вихованню».

«Все почалося з того що на одне із свят я відвідав церкву установи», - розповідає засуджений Ігор. – «Рішення прийняти хрещення дуже радо підтримали батьки і сьогодні спеціально приїхали до мене аби привітати та підтримати».

«Це таїнство є духовним народженням для кожної людини. Життя кожного християнина, як члена Церкви починається з Таїнства хрещення. Хрещення – це ворота, двері, через які ми входимо в простір спасіння. Впевнений, що вихованці, які сьогодні прийняли православне хрещення по-новому будуть сприймати оточуючий навколо себе світ та зроблять вірні висновки щодо свого місця у суспільстві», – підкреслив Настоятель Свято-Георгіївського храму митрофорний протоієрей отець Євгеній Новосад.






На правах реклами