Ми у Facebook
21.11.2013, 22:15

На Рівненщині закриють дитячу колонію?

Дубенська дитяча виховна колонія на Рівненщині може потрапити під реформування дитячих виправних установ. Її, які і ще 5 колоній, планують закрити. Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко вважає, що це допоможе утвердити гуманний підхід у перевихованні дітей.
На початку цього року в Україні діяло 12 дитячих колоній. Зараз цю кількість зменшили до 8. До кінця ж року планується, що дитячих виправних закладів залишиться 6, а в перспективі і взагалі 4.

Нині у дитячих виправних закладах країни знаходиться менше тисячі дітей (приблизно 960 осіб), з них 558 перебувають у колоніях для неповнолітніх.

- Дитячі виправні колонії потрібно переформатовувати. Їх потрібно не обгороджувати колючим дротом, а брати туди вихователів та психологів, які могли б навчати чогось цих дітей, - наголошує Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. - Утримання дітей за гратами - це повинен бути останній метод покарання.



На Рівненщині ЗНО здають і у колонії

Крім того, Юрій Павленко зазначив, що прийняття рішення про закриття колоній буде приймати пенітенціарна служба. Нині ж у самій колонії не повідомлені про можливе її закриття.

На Рівненщині жодну дитину не відправили в інтернат

- Швидше за все при такому реформуванні вирішать залишити Ковельську колонію, а не Дубенську, - прогнозує тим часом Юрій Павленко.

Дубенська виховна колонія
35600 м. Дубно Рівненської області, вул. Садова, 7
тел. (03656) 4-35-71


Ювілейний фестиваль "Червона калина" — у Дубенській виховній колонії

Ковельська виховна колонія
45010 м. Ковель Волинської області, вул. Шевченка, 20
тел. (03352) 5-32-10





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ