Ми у Facebook
23.11.2013, 18:36

Євромайдан крокує Рівненщиною: у Сарнах над міськрадою - прапор Євросоюзу

Громадський рух на підтримку євроінтеграції України та проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС шириться Рівненщиною: у місті Сарни відсьогодні на знак підтримки євроінтеграційних прагнень поряд із державним прапором України висітиме прапор Євросоюзу.
Міський голова Сарн Сергій Євтушок на своїй сторінці у Facebook прокоментував це рішення так:

"18 травня цього року, за рішенням депутатів міської ради , які представляють різні політичні сили у міській раді піднято Прапор Європи на центральній площі м.Сарни. У День Європи, сарненці, жителі України відзначали день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Я розумію, що шлях в Європу, це, в першу чергу, шлях внутрішніх перетворень в країні. Велика кількість людей, та організацій працюють щоденно для того, щоб ці перетворення відбувалися. Останні події у Верховній Раді України, голосування за Євроінтеграційні закони, рішення Кабінету Міністрів України про призупинення євроінтеграційного курсу України, спонукали черговий раз засвідчити, що територіальна громада м.Сарни підтримує прагнення територіальних громад країни долучитись до європейської сім"ї народів. У зв'язку з цим, на адміністративному приміщенні міської ради, від сьогодні вивішений, поряд із Державним прапором, Прапор Європи".

Рівненщина: в Острозі студенти організували "Євромайдан"

"Ми прагнемо бути європейською країною, ми пройшли дуже довгий шлях, ми стоїмо за крок до підписання угоди, - наголошується у зверненні. - Що ми отримуємо? Ми отримуємо розпорядження Кабміну, яке зупиняє рух до євроінтеграції. Це рішення суперечить ЗУ «Про євроінтеграцію», суперечить інтересам громад країни. Це рішення має бути скасоване і Президент зобов’язаний підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Така воля народу. Ми будемо робити все можливе, що від нас залежить, щоб це сталося . Національні інтереси України полягають у входженні її у європейський цивілізаційний простір, у якому діють верховенство права, пошана до гідності особи та її невід'ємних прав, громадянська, релігійна свобода; свобода підприємництва, соціальна справедливість, відповідальність влади перед народом".

Позачергова "євросесія": Луцьк уже випередив Рівне

Також міський голова Сарн закликав своїх земляків "своєю активною громадянською позицією спонукати політиків прийняти доленосні для народу України рішення" і, відтак, звернувся до них із закликом взяти участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України, які відбудуться 24 листопада у Рівному та Києві з 12 години.

P.S. Коли цей матеріал готувався, автору зателефонував житель Березного і поцікавився, чи редакція не виготовляє прапори Євросоюзу...





На правах реклами