Ми у Facebook
27.11.2013, 12:29

Рівненський школяр винайшов...реактор

9-класник Рівненської української гімназії Іван Остапін винайшов реактор для синтезу вуглецевих наноструктур. Хлопець вже запатентував винахід, але не збирається зупинятися на досягнутому, в його планах - розробка пристроїв для промислового виготовлення наноструктур та емульсій наноструктур.
Івану Остапіну нещодавно виповнилося 15 років. Він навчається у 9 класі Рівненської української гімназії, а також займається у Рівненській Малій академії наук. Важко уявити, що цей гарний та юний хлопець може займатися таким серйозним заняттям - розробкою приладів для виготовлення та синтезу наноструктур.

Пристрій, який винайшов дев'ятикласник із Рівного, використовується для синтезу невеликої кількості вуглецевих наноструктур, які в подальшому можна використовувати в наукових закладах для проведення експериментів та в лабораторіях. Використовуючи його, можна отримати нанотруоки і фулерени С-60.

Закінчується реєстрація на пробне ЗНО

- Я запатентував свій винахід, - розповідає Іван Остапін. - Далі планую розробляти пристрої для промислового виготовлення наноструктур та для виготовлення емульсій наноструктур.



Досягнення Івана Остапіна - у сюжеті телеканалу РТБ


Науковий керівник Івана - Ярослав Боровий пишається своїм вихованцем та впевнений, що винахід хлопця все більше наближає технічну революцію.

Рівненський НВК "Школа-ліцей №12" відзначив 50-річчя

Іван Остапін презентував свій прилад на конкурсній виставці "Майбутнє Украіни", де виборов 2 місце та став фіналістом на конкурсі "Сікорській челенж", де отримав премію 7 000 гривень.

Сюжет телеканалу ZIK про винахід Івана Остапіна


Бажаємо Івану подальших успіхів у науковій роботі і впевнені, що вже зовсім згодом почуємо про його нові винаходи!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ