Ми у Facebook
27.11.2013, 15:50

На час Євромайдану студенти найбільших вузів Рівного звільнені від занять [ОНОВЛЕНО]

Сьогодні, 27 листопада, більше тисячі рівненських студентів пікетували під стінами найбільших університетів міста – НУВГП, РДГУ та МЕГУ.
Прихильники євроінтеграції намагалися достукатися до ректорів вишів, аби ті надали їм можливість проявляти свою волю на місцевому Євромайдані під час навчального процесу.

Нагадаємо, що студентська хода на підтримку євроінтеграції і за підписання Угоди про асоціацію з ЄС розпочалася сьогодні об 11:00 біля постаменту Першій вчительці, що знаходиться навпроти корпусу №2 Рівненського державного гуманітарного. Паралельно з цим об 11:45 акція солідарності відбулася біля Національного університету водного господарства та природокористування. Разом студенти зібралися біля приміщення Рівненської облради, де вирішувалося питання "Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо ситуації навколо підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом". Його підтримало 59 обласних обранців. Трохи раніше своє "Так!" євроінтеграції сказали й міські депутати.



По завершенні сесії студенти вирушили на Євромайдан мітингувати, де й вирішили йти "напролом" до найбільших вузів Рівного.

БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Першим студенти "відвідали" Національний університет водного господарства та природокористування. До юрби вийшов в.о. ректора НУВГП Микола Корецький, якому депутат облради Олексій Бучинський зачитав прохання від Народних депутатів України Олега Осуховського, Миколи Кучерука, Віталія Чугуннікова, Валентина Королюка та Юрія Вознюка не перешкоджати студентам Рівненщини брати участь у акціях протесту в Києві та інших містах України.

Депутат облради Олексій Бучинський
Депутат облради Олексій Бучинський


У Рівному відбулася студентська хода на підтримку євроінтеграції

- Шановні присутні, наш університет ніколи б не вчинив щось протиправне проти волевиявлення студентів на рахунок їх громадянської позиції. Мені дуже імпонує бажання студентів відпрацювати все те, що вони пропустять на заняттях. Ми за Європу, ми за європейський університет, ми за європейські знання, давайте разом рухатися у вірному напрямку! - Наголосив в.о. ректора НУВГП Микола Корецький.

в.о. ректора НУВГП Микола Корецький
в.о. ректора НУВГП Микола Корецький


БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ

Пожвавлена юрба, після заяви пана Корецького, почала вигукувати "Водний з нами, Водний з нами". Далі студенти направалися до Рівненського державного гуманітарного університету. Прибувши на зазначене місце, більше 20 хвилин тисячна колонна чекала ректора РДГУ Руслана Постоловського, але він до людей так і не вийшов, лише передав Олексію Бучинському, що його університет теж підтримує мітингувальників, й карати за пропущені заняття їх ніхто не буде.



Стало відомо, що ректор МЕГУ Анатолій Дем'янчук теж підтримав студентів, але зазначив, що пропущені пари вони повинні відпрацювати.

Згодом читайте на порталі OGO.ua що саме відповів студентам ректор Національного університету "Острозька академія" Ігор Пасічник.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ