Ми у Facebook
28.11.2013, 21:55

Рівнянам радять бути обережними в Таїланді [+Відео]

Не брати участі у демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фотовідеозйомку, не вступати в суперечки з місцевим населенням щодо внутрішньополітичної ситуації - це рекомендації не для потенційних учасників Євромайданів, а для українців, які нині планують відвідати Таїланд. Чому? Читайте далі!
У зв’язку із численними масовими акціями протесту в Таїланді, що охопили столицю країни – місто Бангкок та сусідні з нею провінції Нонтхабурі, Самут Пракан та Пантхум Тхані, а також спричинили запровадження на вказаних територіях режиму надзвичайного стану, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, у разі нагальної необхідності відвідання вказаних районів, проявляти підвищену пильність та обережність, а також уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, не вступати в суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються внутрішньополітичної ситуації в Таїланді.

Як розповідає "Преса України", учасники акцій протесту в Таїланді закликають уряд піти у відставку, бо вважають, що влада країни знаходиться під впливом вигнаного прем’єр-міністра Таксина Чинавата. Після військового перевороту 2006 року Таксин Чинават, якого звинувачують у корупції, перебуває у вигнанні за кордоном, зазначає Українське радіо. Формальним приводом для нового спалаху протесту стало рішення Конституційного суду країни, який скасував урядовий законопроект із реформування виборчої системи. Тим часом у центральній провінції Патхумтхані стались сутички між прибічниками і противниками чинного уряду. Майже сотня опозиціонерів прямували до будівлі місцевої мерії для проведення акції протесту, проте їм завадила група з 300 осіб, що підтримують уряд. Між ними сталися сутички, внаслідок яких зазнали травм троє представників опозиції. Від початку масових акцій протесту в Таїланді це перший випадок прояву відкритого вуличного насильства. У Бангкоку і трьох прилеглих до тайської столиці провінціях запроваджено режим підвищеної безпеки, який діятиме до 31 грудня.


Опозиціонери оточили і блокували 13 об’єктів в Бангкоку. Серед них – міністерства та урядові агентства, а також телекомпанії. Учасники акцій протесту в Таїланді погрожують влаштувати “показове захоплення всіх урядових будівель”, розташованих у столиці. Проте в поліції Бангкока обіцяють не застосовувати силу для розгону протестувальників.

Рівнянка стала зіркою модельного бізнесу в Таїланді [Фото+Відео]




Як зазначається у повідомленні зовнішньополітичного відомства України, у випадку потрапляння у надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Королівстві Таїланд за номерами телефонів (+662) 685 32 16 та (+6689) 200 39 00, або телефонувати на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (044) 238 16 57.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра