Ми у Facebook
29.11.2013, 09:48

Усі, хто здають в оренду власні помешкання, будуть зобов’язані сплатити податок на нерухомість

Це передбачено нормами Податкового кодексу України, відповідно до яких, пільги зі сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).
Власники житлової нерухомості з 2014 року мають платити податок

Наприклад, якщо у громадянина є декілька об’єктів нерухомості, які не перевищують встановлений розмір пільги оподаткування (для квартир – 120 кв.м., для будинків 250 – кв.м., для квартир та будинків у сукупності – 370 кв. м.), й один з об’єктів житлової нерухомості надається в оренду, то у будь якому випадку власнику доведеться сплатити податок на нерухомість з житлової площі об’єкту оренди.

Хочете купити квартиру в Рівному? Пропонуємо всі свіжі оголошення

Нагадаємо, задля уникнення невідповідностей, ДПІ у м.Рівному пропонує рівнянам – власникам нерухомості завчасно, а саме до 31 грудня 2013 року провести звірку даних щодо кількості своїх об’єктів нерухомості та розмірів їх житлової площі. Для проведення звірок громадянам потрібно особисто звернутися до Центру обслуговування платників за адресою: м.Рівне, вул.Відінська, 8, маючи при собі оригінали документів про право власності на це майно.

Запитання - відповіді: Податок на нерухоме майно

Про це повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами