Ми у Facebook
29.11.2014, 20:00

Річниця Майдану: як "Беркут" розганяв київський Майдан [Фото+Відео]

"Майдан по-звірячому зачистили. Десятка поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила", - такими словами прокоментував нардеп Андрій Шевченко за "гарячими слідами" те, що трапилось у Києві рік тому, в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. Пригадаймо разом цю жахливу сторінку нашої новітньої історії.
ДИВИТИСЬ ВІДЕО

За повідомленням ЛігаБізнесІнформ, о 04:15, на Майдані залишалися близько 1 тисячі осіб. Очевидці повідомили, що молодих людей, у тому числі жінок, які залишилися на ніч, били кийками, тягнули по землі, били ногами.

Всіх людей витіснили з площі. Є інформація про поранених і заарештованих, на місці видно кров.

Як передає кореспондент УП, станом на 5 ранку "Беркут" щільним кільцем зайняв майдан Незалежності.

Як повідомив один з активістів Євромайдану Зорян Шкіряк, "жорстока зачистка Майдану відбулася о 4.10.



Понад 2 000 озброєних спецназівців проти кількох сотень мирних демонстрантів. Били всіх без виключення. Кийками, ногами, шумові гранати, травили газом. Зв'язок лежав понад годину.



Десятки затриманих. Вони навіть після зачистки розганяли людей, що збиралися більше трьох. Ми з Андрієм Шевченком, Лідією Котеляк та Володимиром Бойком та Оксаною Продан залишаємось тут".

За даними 5 каналу, на початку шостої ранку на територію майдану біля стели Незалежності заїхав КаМаз, комунальники почали прибирання території після бійки та розтрощеня усього реквізиту, який використовувався на майдані під час мітингів.

Увесь периметр площі оціплено Беркутом у кількості кількох сотень, виставлено огорожі та щити. Обабіч на вул.Інститутській стоять кілька автобусів спецпризначенців, міліція та "швидка".



Інший ативіст Євромайдану Євген повідомив на своїй сторінці у Facebook: "Наразі патрулі "Беркуту" та автобуси з міліцією патрулюють нічний центр. Шукають тих, хто утік чи уцілів. Добивають і пакують в автозаки. Коли штурмували, лупили нещадно. Дівчат, жінок. Усіх".

За даним очевидців, під час зачистки Майдану Беркут бив усіх без розбору, навіть перехожих та тих, хто сидів на лавках на вул. Хрещатик.

Як повідомляє кореспондент "Української правди" з Майдану, станом на 5 ранку "Беркут" щільним кільцем зайняв майдан Незалежності.

За даними очевидців, до лікарні відвезли від 20 до 30 постраждалих, зараз на Майдані чергує одна машина "Швидкої допомоги", площу прибирають, їздять поливальні машини.

Керують процесом люди в цивільному з протилежного боку площі.

Активістів відтіснили в підземний перехід.





На правах реклами