Ми у Facebook
01.12.2013, 16:45

Революція у Києві [ОНОВЛЮЄТЬСЯ] [Фото+Відео]

У Києві тривають масові акції протесту на підтримку євроінтеграції України та проти діючої влади. Приводом став силовий розгін Євромайдану в ніч на суботу. Розвиток подій загострюється. На Банковій відбулись сутички, в центрі міста захоплено кілька адмінспоруд. Дивіться фото і відео!
Біля Адміністрації Президента на Банковій відбулись ситички з правоохоронцями. В хід пішли каміння, шашки і сльозогінний газ. Водночас опозиційні лідери заявляють, що події на Банковій - це провокація з боку влади, і агресію проявляють молодики спортивного вигляду, які не мають відношення до опозиційних сил. Адже акція опозиції - мирна. За останніми даними, мирні мітингувальники "ланцюгом" зупинили протистояння на Банковій. Тим часом, за даними Киїівської міськдержадміністрації, понад 20 учасників мітингу звернулись до медиків за допомогою із опіками та травмами.

Тим часом мітингувальники захопили три адміністративні споруди в центрі Києва - Будинок профспілок, Український дім і приміщення Київської міськдержадміністрації. "Опозиція взяла під контроль найбільший екран в країні - на Майдані. Наразі вивели прапор України та Євросоюзу", - повідомив у своєму Твіттері відомий інтернет-активіст Максим Саваневський. У Будинку профспілок опозиціонери розбивають штаб. Представник "Свободи" Юрій Левченко, виступаючи в колонній залі міськдержадміністрації, закликав людей нічого не ламати і не заходити в інші приміщення. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок оголосив про початок загальнонаціонального страйку. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що люди стоятимуть на Майдані, доки їхні вимоги не будуть задоволені владою. Між тим, за інформацією російських ЗМІ, в понеділок в Україні (можливо, лише в Києві) може бути введений надзвичайний стан - наради керівництва держави щодо нинішньої ситуації тривають.

Виступ лідерів опозиції


Сутички на Банковій


Письменник Іван Андрусяк пише у Facebook: "Щойно повернувся з Майдану - а тут дзвінок від Бориса Гуменюка. Вони з Сергієм Пантюком зараз у розгромленому "Беркутом" будинку Спілки письменників!!! Борис розповідає, що коли "Беркут" ішов на штурм, кілька поранених мітингувальників і з ними кілька медиків заховалися в Спілці, й медики надавали їм допомогу. У цей час "Беркут", розбивши вікна на першому поверсі в будинку Спілки, увірвався туди і жорстоко бив усіх без розбору, а поранених забрав. Борис намагався їх стримати, показував спілчанське посвідчення, намагався пояснити, що тут немає терористів, що тут ніхто їм нічим не загрожує і не чинить опору, що тут, урешті-решт, ПИСЬМЕННИКИ - натомість отримав кийком у живіт і в зуби!!! Борис каже, що це не люди - це звірі, які не тямлять нічого, розмовляти з ними неможливо!!! Каже, що таке враження, ніби вони під алкоголем чи під кайфом - зомбі!!!"

Побиті на Банковій


Народне віче у Рівному: понад 3 тисячі людей вийшли на майдан Незалежності [+Фото]

Невідомі штурмують Адміністрацію Президента


В інтернеті з’явився кліп на пісню Вакарчука про події на Євромайдані [+Відео]

Петро Порошенко - про провокації на Банковій






Всеукраїнське віче. Євромайдан. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ З КИЄВА





Лідер "УДАРу" Віталій Кличко про провокації


Всі фото і відео з сайту "Українська правда" (varlamov, Batkivshchyna, Дмитро Ларін, Дмитро Гнап, 5 канал).





На правах реклами