Ми у Facebook
02.12.2013, 10:53

Керівники Рівненської області заявили, що підтримують Януковича і відмовились викидати квитки Партії регіонів

Близько 5 тисяч мітингувальників прийшли зранку під вікна Рівненської облдержадміністрації. Вони вимагали від керівників області викинути партквитки Партії регіонів на знак того, що вони не є частиною тієї влади, яка у Києві вчинила криваву розправу над мирними студентами.
Під стінами Рівненської ОДА близько 5 тисяч людей з прапорами України зранку вимагали, щоб до них вийшов голова Рівненської ОДА Василь Берташ й викинув у сміття свій партійний квиток Партії регіонів, тим самим підтвердивши те, що він не підтримує владу, яка вчинила розправу над мирними студентами у Києві 30 листопада.

Мітингувальники принесли з собою смітник, куди Василь Берташ та інші "регіонали" з ОДА мали б викинути свої партквитки, але ніхто цього не зробив.



Голова Рівненської ОДА Василь Берташ зазначив, що він забезпечив в області стабільність, що підтримує курс Президента Януковича й висловив впевненість, що угода про Асоціацію з ЄС буде підписана до кінця цього року. Яким чином це підписання стане можливим, Василь Берташ не пояснив. Після слів "Ганьба!" й вимоги здати партквиток Василь Берташ розвернувся до всіх спиною й пішов назад у приміщення ОДА.



Через хвилин журналістів та керівників Рівненського штабу опору (активістів Євромайдану) запросили в приміщення ОДА, де Василь Берташ заявив практично те саме, що й під стінами ОДА. А ще звинуватив громадських активістів у тому, що вони "притягли сюди дітей, які нічого не розуміють".



Після зауважень активістів, що Василь Берташ, залишаючись членом Партії регіонів, підтримує злочинний режим й інших незручних запитань, очільник Рівненщини вийшов з кабінету.



Про стабільність і курс на євроінтеграцію журналістам продовжив розповідати заступник голови ОДА Олексій Губанов, але більшість із них його слухати відмовились.



Наразі багатотисячна колона мітингувальників перемістилася на майдан Незалежності, де продовжила страйк.





На правах реклами