Ми у Facebook
03.12.2013, 01:14

У Гондурасі - теж Майдан [+Відео]

Тисячі людей вийшли на акцію протесту у Гондурасі. Вони незгодні з рішенням Центральної виборчої комісії, яка оголосила переможцем на президентських виборах провладного кандидата.
Вибори Президента відбулись у Гондурасі минулого тижня. Опозиція заявила про масові порушення під час голосування та фальсифікації. Після підрахунку голосів тамтешня ЦВК оголосила переможцем кандидата від правлячої Народної Партії Хуана Орландо Ернандеса, представник від опозиції Ксіомара Кастро нібито набрала на 8 відсотків менше. Її чоловік раніше був Президентом Гондурасу, зазначає lenta.ru, а Національна партія Ернандеса в 2009 році підтримала військовий переворот, у результаті якого він був усунений від влади.

До речі, як розповідає www.rosbalt.ru, у програмах кандидатів важливе місце займала боротьба із злочинністю, адже Гондурас займає перше місце у світі за кількістю вбивств.

Цікаво, що вибори у Гондурасі, які пройшли 24 листопада, були загальними - одночасно президентськими, парламентськими і місцевими. Жителі цієї держави у Центральній Америці одночасно обрали Президента, 128 депутатів парламенту, 298 мерів, віце-мерів та їхніх радників і 20 представників до центральноамериканського парламенту.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

А тим часом на іншому кінці планети - у Таїланді - демонстрантів розігнали водометами та сльозогінним газом. Протести на вулицях столиці країни Бангкока щодень стають жорсткішими. За офіційною інформацією, поранені майже 60 людей. За неофіційною - сотні.

У Таїланді - революція [+Відео]

Протести у Таїланді не стихають вже другий тиждень. Нову хвилю їм додала заява прем'єр-міністра. Їнглак Чінават повідомила, йти у відставку не збирається і розпускати парламенту не буде. Напередодні протестувальники висунули саме такий ультиматум, який прем'єр мала виконати впродовж доби. Глава уряду до мітингарів не дослухалася, хоча й пообіцяла, що військові залишатимуться нейтральними у цьому політичному конфлікті, розповідає Перший національний.

Фото http://www.diariowebcentroamerica.com/





На правах реклами