Ми у Facebook
04.12.2013, 10:09

Депутата з Рівненщини за спробу знести пам'ятник Леніну взяли під варту

Олександр Солоненко в суді. Скрін-шот з відео Платона Солодухи

Депутат Корецької райради «свободівець» Олександр Солоненко, про зникнення якого під час мирних акцій спротиву у Києві раніше повідомляли соціальні мережі, знайшовся у Шевченківському райвідділі столиці.
Туди активіста доправили бійці спецпідрозділу «Беркут», звинувачуючи у хуліганстві, вчиненому групою осіб, поєднаному із спротивом міліції та із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Так гласить ч. 4 ст. 296-ї Кримінального кодексу України, йдетьс на порталі «Четверта влада».

У Києві побили та затримали рівненського депутата

І ось у вівторок, 3 грудня, Шевченківський райсуд Києва ухвалив на період слідства тримати під вартою Олександра Солоненка 60 днів.



Про це повідомив рівненський «свободівець» Андрій Бортнік, який разом із однопартійцями, які намагалися допомогти колезі, перебуває у столиці.

Міліція Рівненської області: головне, аби люди не постраждали під час мирних акцій



Дивіться відео (починаючи з 18:25), як Олександра Солоненка затримали беркутівці біля пам`ятника Леніну.

За словами Андрія Бортніка, соратники організували арештанту юридичну допомогу, але, каже, що він ні в чому не винен. Просто, мовляв, потрапив під гарячу руку «беркутівців», які переслідували хуліганів, а сам Олександр Солоненко нікуди не втікав, бо не робив нічого протиправного. Однак, за інкримінованою йому статтею передбачено суворе покарання – позбавленняволі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви постраждали від неправомірних дій правоохоронців на Євромайдані у Рівному [+ПОРАДИ]

Зі слів Андрія Бортніка, затримували депутата і били саме рівненські «беркутівці», які наразі перебувають у Києві.

«Свободівець» наполягає на тому, що йому достеменно відомо, що це так. Однак не зізнається, звідки.

Рівненський "Беркут" відправили у Київ

Як відомо, начальник УМВС області генерал Василь Лазутко підтвердив, що дійсно частину спецпідрозділу «Беркут» (скільки саме, пан генерал не назвав, зіславшись на службову інформацію) відкомандировано на охорону громадського порядку до Києва за розпорядженням міністра внутрішніх справ.





На правах реклами