Ми у Facebook
04.12.2013, 22:46

Чи ухвалять бюджет до кінця року?

Часу для ухвалення державного бюджету України на 2014 рік залишається все менше. Голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що головний фінансовий документ країни на наступний рік буде у парламенті лише після 20 грудня.
Як заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак, до кінця року держбюджет можуть так і не ухвалити. Адже залишилося дуже мало часу. Тоді країні доведеться жити за кошторисом цього року, зазначає Перший національний.

Спікер прогнозує, що проект буде в парламенті після 20 грудня. Хоча за законом, Кабмін мав його подати до 15-го вересня.

- Залишається дуже мало часу для розгляду бюджету на 2014 рік, - каже Володимир Рибак. - Уже всі строки початку розгляду цього закону пройшли, і дуже мало часу.

Бюджет-2014: коли зростуть зарплати та пенсії

Раніше журналісти "Економічної правди" проаналізували чорновий варіант держбюджету-2014. Згідно з ним, призупиняються деякі норми Податкового кодексу, які передбачали у 2014 році зниження ставок ПДВ з 20% до 17% і податку на прибуток з 21% до 19%. Ці рішення переносяться на 2015 рік. Проект розширює базу податку на нерухомість - оподатковуватись буде не жила, а загальна площа і нежитлова нерухомість. "Вперше за останні роки з 1 січня не будуть підвищені соцстандарти. Прожитковий мінімум, мінімальні пенсія і зарплата "заморожені" до літа. "Заморожуються" і виплати "чорнобильцям", - стверджує колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики, народний депутат Павло Розенко. У той же час, не передбачається і підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги - комунальні субсидії і комунальні видатки бюджетних установ "один в один" списані з бюджету-2013.

Ваші гроші у 2014 році: вивчаємо новий держбюджет [ПРОГНОЗ]

Як буде насправді - побачимо згодом, адже нинішня непроста політична ситуація може вплинути і на ухвалення держбюджету. Адже для цього, як мінімум, потрібно, щоб працював парламент. До того ж, раніше аналітики прогнозували, що на остаточний варіант головного фінансового документу країни можуть вплинути результати саміту у Вільнюсі. Але ж тоді не йшлося про Євромайдан...





На правах реклами