Ми у Facebook
05.12.2013, 06:00

Вітаємо з Днем працівників статистики!

Статистика – це вид інформації, статистика – це вид діяльності, статистика – це наука, статистика – це мова цифр. Немає сильніших і вагоміших аргументів у руках спеціаліста, ніж статистичні дані. Так говорять про статистику ті, хто займається нею професійно. Всіх їх вітаємо з професійним святом!
5 грудня в Україні відзначається День працівників статистики. Це професійне свято було встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи Державного комітету статистики України та враховуючи значний внесок працівників цієї галузі у розвиток економіки держави…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників статистики» від 2 грудня 2002 року № 1120/2002. Відтоді працівники органів статистики саме 5 грудня щороку приймають на свою адресу вітання із професійним святом.

Ця дата для вшанування працівників статистики була обрана не випадково - саме 5 грудня 2001 року був проведений перший Всеукраїнський перепис населення. Утім, перепис - це лише мала частина статистики. Згідно Закону України «Про державну статистику», органи статистики здійснюють державну статистичну діяльність, направлену на збір і обробку «статистичної інформації щодо масових економічних, соціальних, демографічних, екологічних явищ і процеси, що відбуваються в Україні та її регіонах».

"Якісна та своєчасна статистична інформація про економічне, соціальне та екологічне становище України та її регіонів необхідна для подальшого вдосконалення державного управління і прийняття виважених, науково обґрунтованих рішень щодо забезпечення сталого розвитку національної економіки та соціальної сфери, залучення широких верств населення до обговорення актуальних питань і завдань подальшого розвитку країни. У зв’язку з цим забезпечення доступності ключових статистичних даних для широкого загалу та прозорості статистичної методології є необхідною умовою для формування громадянського суспільства та подальшої міжнародної інтеграції нашої держави, - зазначається у Стратегії розвитку державної статистики на період до 2017 року, яка затверджена в Україні. - За результатами Адаптованої глобальної оцінки національної статистичної системи, проведеної представниками Європейської комісії, Європейської асоціації вільної торгівлі та Економічної комісії ООН для Європи, статистика України визнана такою, що значною мірою відповідає європейським вимогам, а інформація, що виробляється органами державної статистики, є продуктом високої якості у більшості галузей статистичного виробництва. Водночас з визнанням досягнень результати аналізу поточного стану розвитку державної статистики свідчать про наявність сфер, в яких у подальшому необхідно поліпшити стан статистичної діяльності".

У якому віці народжують на Рівненщині?

На що хворіють рівняни?

Вітаючи працівників органів статистики з професійним святом, бажаємо всім міцного здоров'я, точних розрахунків і професійного визнання, добра і злагоди у житті!

На Рівненщині порахували телефони

Корисна інформація
Головне управління статистики у Рівненській області:
вул. Короленка, 7, м.Рівне, 33028
телефон: (0362) 22-68-07, факс (0362) 26-59-27
E-mail: gus@rv.ukrstat.gov.ua
Адреса в мережі Інтернет: www.rv.ukrstat.gov.ua







На правах реклами