Ми у Facebook
07.12.2013, 07:00

Рівне: сьогодні визначать найкращих знавців української мови та літератури

7 грудня понад дві сотні учнів та студентів Рівненщини візьмуть участь у обласному етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Захід відбудеться на базі рівненської загальноосвітньої школи № 24.
Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка вже став традиційним для школярів та студентів Рівненщини. Цими вихідними у конкурсі візьмуть участь школярі 5-11 класів, учні коледжів та професійно-технічних училищ, а також студенти вищих навчальних закладів. До цього молоді люди вже стали переможцями попередніх етапів змагань.

Організатори розповідають, що учасники конкурсу писатимуть творчу роботу, а також даватимуть розгорнуті відповіді на запропоновані питання. Усі завдання будуть пов’язані із культурою, мораллю та духовними цінностями українського народу. Адже саме вони сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму.

Цей конкурс започатковано відповідно до Указу Президента від 30 вересня 2010 року №928 з метою підвищення рівня знань з української мови і літератури, рідних мов і літератур, виховання у молодого покоління любові до мов Українського народу, забезпечення їх всебічного розвитку.



Відповідно до указу, починаючи з 2011 року переможцям конкурсу призначається 39 щорічних стипендій Президента України. Стипендії призначаються особам із числа переможців фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, які набрали найбільшу кількість балів. Стипендії призначаються з 1 вересня кожного року, строком на один календарний рік, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України. Розмір стипендій становить від 600 до 1000 гривень.

Рівняни стали призерами Міжнародного мовно-літературного конкурсу

Серед цьогорічних президентських стипендіатів-переможців конкурсу - двоє представниць Рівненщини: учениця Здолбунівської гімназії Марта Шмендель та студентка Рівненського державного гуманітарного університету Ольга Шостак.

Стартує конкурс з української мови імені Петра Яцика

Хто стане переможцями цьогорічного конкурсу і як усе відбувалося, читайте вже згодом на OGO.ua.





На правах реклами