Ми у Facebook
07.12.2013, 17:57

Руйнівний циклон "Ксав'єр" наближається до України [+Відео]

Руйнівний циклон "Ксав'єр", який уже наробив чимало лиха в Європі - у Швеції, Великобританії, Бельгії та Польщі -, не омине, схоже, і України. Дивіться відео про те, що вже наробила руйнівна стихія у наших сусідів! Дізнайтесь прогноз погоди на найближчі дні!
Ураганний вітер циклону "Ксав'єр", який вирує над Європою, обрушився на Польщу. Він валив дерева і зривав дахи , порушив графік руху поїздів та літаків , викликав перебої в електропостачанні. Жертвами циклону там стали п'ять осіб, ще 49 отримали поранення, повідомляє ТСН.ua. Троє загинули на півночі країни у власній машині, на яку від вітру впало дерево. Один чоловік загинув на південному заході країни , ремонтуючи фасад будинку. Поліція вважає, що його здуло з балкона. Ще одна людина загинула при зіткненні автобуса з деревом. Десятки пасажирів були поранені.

Весь цей час в авральному режимі працює пожежна служба, прибираючи з доріг і вулиць повалені дерева. Її співробітники здійснили за першу добу після удару стихії 4,7 тисячі виїздів. Аварійні служби відновлюють подачу електрики, порушену через сніг та вітер. На піку негоду в п'ятницю без світла опинилися 400 тисяч осіб.

Не меншої шкоди циклон "Ксав'єр", який визнали найпотужнішим за останні 30 років, накоїв у інших європейських країнах. Сильна буря вдарила по країнах Північної Європи, викликавши хаос на дорогах і затоплення прибережних районів. Через його руйнівну дію вулиці перетворилися на ріки, декілька людей загинули, декілька – зникли без вісти, багато населених пунктів залишились без енергопостачання, зазначає ТСН.ua.

Сильний вітер на Рівненщину приніс ураган Ксав'єр

Три міста у Бельгії оголосили про катастрофи місцевого значення, розповідає Відомості.UA.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

Якою ж очікується погода на Рівненщині?

За повідомленням Рівненського обласного центру з гідрометеорології, погодні умови залишатимуться складними. У неділю, 8 грудня, в тиловій частині циклону випадатиме слабкий сніг.Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви до 15-20м/с. На дорогах зберігатиметься ожеледиця. Температура повітря вночі 4-9 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу. У понеділок, 9 грудня, черговий циклон із центральних районів західної Європи принесе помірні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Температура повітря становитиме вночі 1-6 градусів морозу, вдень коливатиметься від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Найвищий вулкан Євразії розбушувався не на жарт! [Фото+Відео]

Будьте обережними, особливо під час сильного вітру! Бережіть себе - і гарного вам настрою за будь-якої погоди!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ