Ми у Facebook
09.12.2013, 22:05

Хто має найбільше шансів отримати "Золотий м'яч-2013"?

ФІФА оголосила трьох номінантів, які цього року змагатимуться за премію "Золотий м'яч". Щасливчиками стали француз Франк Рібері, португалець Кріштіану Роналду та аргентинець Ліонель Мессі. В кого з футболістів найвищі шанси стати кращим футболістом світу. Дізнаєтесь далі!
Золотий м'яч — це нагорода найкращому футболістові Європи, з 2007 року — найкращому футболістові світу. Від 1956 року її щороку присуджує французький журнал «France Football». До 1995 року нагороду давали тільки європейцям, після 1995 отримати приз міг будь-який гравець європейського клубу. 2007 року серед 50 кандидатів вперше з'явилися представники з-поза європейських клубів, тож нагорода дійсно стала найпрестижнішою у світі. Лауреатами «Золотого м'яча» були, зокрема, київські динамівці Олег Блохін і Ігор Бєланов і український футболіст Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що у жовтні ФІФА назвала 33 кандидатів на перемогу. До списку з кращих тоді увійшли: Ліонель Мессі, Неймар, Андрес Іньєста, Хаві Ернандес, Жерар Піке, Дані Алвес (всі - "Барселона", Іспанія ), Кріштіану Роналду, Гарет Бейл (обидва - "Реал", Мадрид, Іспанія ); Мануель Нойєр, Давід Алаба, Томас Мюллер, Арьєн Роббен, Бастіан Швайнштайгер, Франк Рібері, Маріо Гьотце, Маріо Манджукич ( усі - "Баварія", Німеччина ) ; Златан Ібрагімович, Едінсон Кавані, Тіаго Сілва (усі - "ПСЖ", Франція ); Роберт Левандовськи, Марко Ройс, Ілкай Гюндоган (усі - "Боруссія", Дортмунд Німеччина ); Робін ван Персі, Вейн Руні (обидва - "Манчестер Юнайтед", Англія); Месут Озіл ("Арсенал", Англія); Луїс Суарес ("Ліверпуль" , Англія); Давід Луїс ( "Челсі", Англія); Яя Туре, Серхіо Агуеро ("Манчестер Сіті", Англія); Фред ( "Флуміненсе", Бразилія ), Дідьє Дрогба ("Галатасарай", Туреччина).

Кращі футболісти Рівненщини 2013 року [+СПИСОК]

Тепер же список зменшили до трьох головних претендентів, яких обрали тренери та капітани національних збірних, а також запрошені представники преси. Так у 2013 році претендентами на нагороду є француз Франк Рібері, португалець Кріштіану Роналду та аргентинець Ліонель Мессі.

Як пише gazeta.ru кожен з футболістів має шанс на перемогу. Франк дійсно відіграв класний сезон, проклавши разом з колегами камінь за каменем дорогу мюнхенської «Баварії» до завоювання всіх можливих трофеїв. Ліонель Мессі вже є незмінним володарем Золотого м'яча з 2009 року. Він став єдиним гравцем в історії футболу, який отримав цю нагороду чотири рази.

Чемпіонат світу з футболу-2014: результати жеребкування

Дивовижні снайперські якості навряд чи забезпечать Мессі п'ятий поспіль приз. Проблема не в індивідуальній майстерності, не в грі Мессі. Швидше, в її відсутності, - повідомляє gazeta.ru. - На стадії півфіналу торішньої Ліги чемпіонів Ліонель отримав пошкодження і видав не найкращі матчі в складі « Барселони». Травми підстерегли Лео і в нинішньому сезоні, він взяв участь лише в одинадцяти зустрічах і забив вісім м'ячів.

Роналду - постать у світі великого футболу, майстер з запам'ятовується манерою гри, виконавець феноменального класу. До титулу кращого гравця світу Роналду наближають насамперед стабільність і самовіддача, які португалець демонструє від матчу до матчу.

Хто з цих трьох успішних футболістів отримає Золотий м'яч? Дізнаємося вже 13 січня 2014 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ