Ми у Facebook
10.12.2013, 10:00

Рівне: тільки 0,34% довіряє щепленням від грипу

Вакцинацію напередодні грипозного сезону потрібно робити у вересні-жовтні. Так в сезоні 2013 року (вересень–листопад ) в місті Рівне щеплено 868 осіб, що складає 0,34 % від всього населення міста.
Медики стверджують, що вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. А найкращий час для проведення вакцинації напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

На Рівненщині більшість хворих на грип - діти

- В сезоні 2013 року (вересень–листопад ) в місті Рівне щеплено 868 осіб, що складає 0,34 % від всього населення міста. А як відомо, для того щоб вакцинація вплинула на загальну захворюваність грипом, має бути щеплено 95% населення, - повідомляє лікар–епідеміолог міського Управління ГУ ДСЕС у Рівненській області Світлана Зяткевич. - Управління ГУ ДСЕС щороку проводиться вивчення ефективності вакцинації від грипу. Так от, щороку ефективність складає біля 100%. Тобто із щеплених майже ніхто не хворіє.

На Рівненщині зростає рівень захворюваності на грип

Вакцину рівняни можуть купити самостійно, але варто пам'ятати, що вакцину бажано купувати незадовго до введення. А перед введенням вакцини людину має оглянути лікар, повинно бути проведено вимірювання температури тіла.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ