Ми у Facebook
10.12.2013, 23:40

Визначено найхолодніше місце на Землі

Вчені знайшли найхолодніше місце на Землі - в Антарктиді. Новий рекорд низької температури на планеті - мінус 93 градуси.
Полюс холоду науковці знайшли на льодовому плато на висоті 4000 метрів над рівнем моря в ущелині одного з гірських хребтів, розповідає Перший національний. Температура повітря там значно нижча, ніж на поверхні. Дослідження проводили спеціалісти Американського вимірювального центру снігу та криги. В основу лягли дані з супутника.

Відкриття американських вчених побило рекорд 30-річної давності. Тоді полюс холоду в Східній Антарктиді трохи не дотягнув до -90.

Що буде із Землею, якщо розтануть усі льодовики?

Нагадаємо, цієї осені народний синоптик Валерій Некрасов спрогнозував настання на Землі нового "льодовикового періоду". Згідно з його довгостроковим прогнозом, розрахованим аж до 3000 року, "до 2100 року в Криму і біля Азовського моря можна буде вирощувати мандарини. Бананів не буде, але багато культур, які зараз ростуть в Туреччині, з'являться і в нас. Крапельне зрошення - і все там буде рости. А от де взяти воду - це інше питання. Вже в 2400 році температура буде на три градуси вища сьогоднішньої, в 2600 - на чотири. А після цього температура почне падати аж до 3000 року. А в 3000 році знову буде льодовиковий період".

Прогноз погоди до 3000 року: в Україні можна буде вирощувати мандарини!

Утім, Рівненщині антарктичні морози поки що аж ніяк не загрожують. За повідомленням Рівненського обласного центру з гідрометеорології, у середу, 11 грудня, в області буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень невеликі опади, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12м/с. Температура повітря вночі 7-12° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла. У четвер, 12 грудня, - місцями невеликі опади, налипання мокрого снігу, ожеледь. Утримається північно-західний вітер силою 7-12м/с. Температура повітря продовж доби коливатиметься в межах від 3° морозу до 2° тепла.

Фото minipedia.org.ua





На правах реклами