Ми у Facebook
13.12.2013, 17:25

Які результати круглого столу "Об’єднаймо Україну"?

Сьогодні, 13 грудня, у Києві в Палаці Україна відбувся загальнонаціональний круглий стіл Об`єднаймо Україну. У ньому, крім президента Віктора Януковича та уряду, взяли участь сили опозиції, духовенство та представники громадськості.
У круглому столі беруть участь представник Президента України у ВРУ Юрій Мірошниченко, Олександр Єфремов,Віктор Ющенко, Микола Присяжнюк, Олександр Вілкул , лідер КПУ Петро Симоненко, Леонід Кравчук, Володимир Литвин, Інна Богословська, голова Українського союзу промисловців і підприємців,Анатолій Кінах, глава УПЦ КП Філарет, кардинал УГКЦ Любомир Гузар.

На Рівненському Євромайдані відбудуться літературні читання

Також трохи з запізненням на круглий стіл прибули Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Були присутні лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, який стверджує, що на круглий стіл їх не запрошували.



Лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибок заявив, що спецпідрозділи правоохоронних органів, як один з варіантів розправи з Євромайданом готують вибух природного газу. Також Тягнибок повідомив, що за його інформацією сьогодні відкрито кримінальну справу проти керівництва опозиційних парламентських фракцій.

Відставки Азарова не буде

«Моя позиція полягає в тому, що винні повинні бути покарані. А випадкові люди, учасники цього дійства - і 30-го (листопада), і інших днів - повинні бути амністовані», - сказав Віктор Янукович під час засідання Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну»


Лідер партії "Удар" Віталій Кличко після завершення загальнонаціонального круглого столу заявив, що сьогоднішній круглий стіл не дав жодних позитивних результатів, крім надії на те, що силові сценарії щодо мирних громадян, які вийшли на демонстрації в Україні, вживатися не будуть. Він підкреслив, що народне віче, заплановане на неділю, 15 грудня, на 12:00 не відміняється.





На правах реклами