Ми у Facebook
14.12.2013, 15:00

У Рівному почнуть колядувати ще до Різдва [Анонс]

18 грудня у Рівному стартує обласний етно-фестиваль під назвою «Вифлеємська Зірка». Взяти участь у ньому зможуть як учні загальноосвітніх шкіл, так і позашкільних та професійно-технічних закладів. Упродовж двох днів учасники співатимуть колядки та щедрівки, водитимуть різдвяні вертепи.
- Для Рівненщини це доволі молодий фестиваль, який став традиційним. Він запроваджений п’ять років тому. Однак, з кожним роком кількість його учасників зростає, - розповідає начальник обласного управління освіти та науки Григорій Таргонський.

Цього разу запалити Вифлеємську Зірку своїм співом та виступами приїде майже півсотня учасників. Не лише кількісно, а й якісно змінюється етно- фестиваль. Організатори кажуть, колядки та щедрівки, які щороку лунають зі сцени учасники віднаходять у своїх бабусь та дідусів. А це, на їх думку, дозволить зберегти та продовжувати багатолітні традиції українців. Оцінюватиме талант учасників журі конкурсу. У його складі освітяни та знавці фольклору.

Етно-фестиваль «Вифлеємська Зірка» відбуватиметься 18 та 20 грудня о 10.00 в Актовій залі Технічного коледжу НУВГП за адресою вул. Орлова 35.


У Рівному відбудеться заключний концерт "Творче жниво-2013"

Нагадаємо: у 2008 році у етно-фестивалі "Вифлиємська зірка" взяли участь 17 колективів закладів профтехосвіти з усієї області. Вони представили на розсуд журі і глядачів різдвяний фольклор. А у 2010 році таких колективів вже було 38. У 2013 році на фестивалі очікують почути та побачити вже 50 колективів.

Концерт Олега Винника в Рівному зовсім скоро!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ