Ми у Facebook
14.12.2013, 18:38

У Рівному пенсіонери говорили про сердечні справи

У Рівненській обласній науковій універсальній бібліотеці відбувся круглий стіл для пенсіонерів міста на тему «Серцево-судинні захворювання у людей похилого віку» за участю лікаря-кардіолога Наталії Мельничук.
Уже стало доброю традицією зустрічатись пенсіонерам Рівного у тісному дружному колі. Такі зустрічі проводяться щотижня, переважно у стінах обласної наукової універсальної бібліотеки. Організовує заходи Всеукраїнська асоціація пенсіонерів. Ось і цього тижня пенсіонерів зібрав круглий стіл, де вони змогли поговорити про свої сердечні справи.

Кардіолог Наталія Мельничук, розповідаючи про серцево-судинні захворювання, так би мовити, «розклала по поличках» все, що потрібно знати про своє серце людям похилого віку. Слухачі довідались про вікові зміни серця та судин, про поширеність серцевих захворювань та їх клінічні прояви, які скарги є типовими у даних випадках, про фактори ризику та їх корекцію. Найбільше запитань було щодо гіпертензії та правильне вимірювання артеріального тиску, рівень холестерину у крові, цукровий діабет, оскільки чи не кожна людина у такому віці стикається з цими проблемами.

Перерахунок пенсій у грудні 2013 року: кому і скільки

Пенсіонери почули кваліфіковані відповіді на всі свої запитання. Ще й отримали заряд бадьорості та прекрасні поради-настанови від мудрого лікаря. А в кінці зустрічі, захоплені розповідями кардіолога, жартували: «Сьогодні поговорили про справи сердечні, наступного разу говоритимемо про справи сердешні». І звернули увагу на те, що у родинному «діалозі поколінь» варто частіше наголошувати своїм дітям та онукам, щоб «берегли здоров’я змолоду»!

Як вберегтися від інфаркту та інсульту

Подібні зустрічі надалі плануються проводитись частіше, за потребою у цьому пенсіонерів міста та області.

Щомісячні програми заходів Рівненського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації пенсіонерів можна отримати в обласній бібліотеці (у відділі мистецтв, ІІІ поверх).





На правах реклами