Ми у Facebook
15.12.2013, 16:10

День гідності на Євромайдані [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ] [Фото+Відео]

На Євромайдані у Києві триває народне віче "День гідності". Про що говорять зі сцени Євромайдану? Кореспондент OGO.ua - з "Дня гідності" на Євромайдані!
Народне віче на Євромайдані традиційно розпочалося зі спільної молитви за Україну. До учасників Дня гідності звернулися представники шести християнських конфесій – УПЦ КП, УПЦ, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ в Україні та Союзу християн віри євангельської. Священик із Закарпаття привіз на Євромайдан нерукотворний образ Божого Милосердя. Учасники Євромайдану мали змогу поклонитися святині.

За різними підрахунками, на Євромайдані перебуває від 100 до 200 тисяч людей. Тим часом, за підрахунками Міністерства внутрішніх справ, на Євромайдані - лише 20 тисяч українців. Справжню кількість учасників "Дня гідності" читачі OGO.ua можуть самостійно оцінити, переглянувши фото і відео.

Окрім українських політиків, на сцені Євромайдану - американські сенатори Кріс Мерфі та Джон Маккейн.



Американці сфотографувались на згадку з Русланою і Джон Маккейн уже розмістив фото в своєму Твіттері. "Ми були раді зустріти українську поп-зірку - патріота Руслану", - пише він.



Футболіст Андрій Шевченко: Я підтримую євроінтеграцію

Співачка Руслана сьогодні отримала на сцені Євромайдану своєрідну відзнаку - за інтелектуальну відвагу. Її Руслані вручив відомий політолог Тарас Возняк.

Опозиційні політики закликають українців до активного прояву громадянської позиції під час довиборів 15 грудня у 5 проблемних округах з тим, аби забезпечити чесність і прозорість виборів.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ: ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Народний депутат України Петро Порошенко заявив зі сцени Євромайдану, що майдан стоятиме, доки угода про асоціацію з ЄС не буде підписана, і повідомив, що в понеділок зустрічатиметься в Брюселі з президентом Євросоюзу, де обговорюватиме питання євроінтеграції України.

Олег Тягнибок, лідер ВО "Свобода":
"Сьогодні ні для кого не є таємницею, що Москва хоче утопити Україну в крові. Ми прекрасно розуміємо: вони хочуть відродження Совєтского Союзу. Для нас, українців, 17 грудня буде надважливим днем. Маємо сказати своє рішуче "ні" тайожному, митному чи будь-якому іншому союзу під керівництвом Москви. Почали потроху наших хлопців випускати, але хіба нам цього досить? Як можна одних відпускати, а проти інших відкривати кримінальні спарави? Як можна задовольнитись відстороненням Каряка, Попова і Сівковича? Ми ж розуміємо, що це не ті, які віддавали наказ".



Круглий стіл у Януковича: підсумки

Народні депутати України від ВО "Батьківщина" та партії "УДАР Віталія Кличка" вимагають від Президента України Віктора Януковича негайно ухвалити рішення про відсторонення секретаря Ради національної безпеки та оборони України Андрія Клюєва від посади, допитати його, затримати та заарештувати. Оскільки, з протоколів допиту Попова та Коряка випливає, що саме Клюєв віддавав накази розігнати Майдан і застосовувати силу проти мирних активістів. "Ця людина керує апаратом РНБО, тобто він уповноважений президентом для координації дій всіх силових структур. І якщо його не відсторонити, він впливатиме на людей, які даватимуть свідчення", - заявив народний депутат України від ВО "Батьківщина" Анатолій Гриценко.

Антимайдан у Києві: ВІДЕО

Арсеній Яценюк, голова фракції "Батьківщина":
- Ми продемонстрували нашу єдність. Знаю, що є бажання, щоб все відбулося за один день. Були заклики про те, що давайте підемо візьмемо те, візьмемо се. Ми з вами повинні діяти так, як щойно я побачив тут на плакаті: холодний розум, сталеві нерви і гаряче серце. Це наше гасло. І тоді ми змінимо країну, владу і зробимо Українську державу європейською. Давайте вернемось на кілька тижнів тому. Хто сподівався, що Майдан встоїть? Ми встояли. Ви встояли. І це є наша велика заслуга. Так, тих трьох, які сидять в прокуратурі і дають покази на десятки високопосадовців, - мало. Але це перший крок до того, щоб кожен, хто бив людей, хто порушував закон і Конституцію, був притягнений до відповідальності.

Спортсмени відмовились вчиняти бійки на Євромайдані за 1000 гривень – сповідь "антимайданівця"

На заклик Арсенія Яценюка, багатотисячний Євромайдан співає Державний гімн України.

На сцені - один із лідерів "Батьківщини" народний депутат Олександр Турчинов:

- Поки стоїть Майдан, вони не зможуть поставити Україну на коліна або продати нас у рабство. Ми повинні вистояти за будь-яких умов, і вдень, і вночі. Вони продовжують нас далі лякати. Вони відкрили справу щодо - вдумайтесь! - захоплення влади. Ми нічого не захоплюємо, тому що владою в Україні є український народ. Влада - це ви. Всі наші акції - мирні і організовані.

Останні події на Євромайдані: реакція міського голови Рівного Володимира Хомка

Олександр Турчинов закликав частину учасників мітингу організовано сформувати дві колони - до Центральної виборчої комісії та Міністерства внутрішніх справ.

EuroMaidan is: євромайдан у коміксах [+Фото]

На сцені Євромайдану - гурт "Пікардійська терція" і Тарас Чубай. Виступ розпочали з виконання пісні на слова Василя Симоненка - "Ти знаєш, що ти людина?" У День гідності виглядає особливо символічно!

Виступає голова Народного Руху України Василь Куйбіда. Майдан скандує "Банду - геть!".

- Наша вимога - відставка уряду, переобрання Президента і парламенту.

На сцені - президент асоціації українців Іспанії Михайло Петруняк та екс-керівник Світового конгресу українців Аскольд Лозинський. Говорять про те, що сьогодні з Євромайданом - українці усього світу. "Разом з вами відбуваємо віче за євроінтеграцію України і за відставку Президента Януковича", - каже Аскольд Лозинський. Михайло Петруняк додає: "Одночасно з вами європейські майдани зараз проходять у близько 30 міст Європи".

Янукович відсторонив Попова. Хто стане новим мером Києва?

Руслана - знову на сцені Євромайдану. Її змінюють гості українського Євромайдану з Азербайджану. Їх представляє політик і дипломат Ігор Осташ: "Це наші друзі, які вже 15 років разом з нами і підтримують Україну". Майдан скандує "Дякуємо" азербайджанським політикам.

Рівнянин організував Євромайдан у США: ВІДЕО

На Євромайдані виступають представники правих партій із Білорусі, Латвії та Литви, разом з ними - лідери Конгресу українських націоналістів та Української республіканської партії. Їх змінюють на сцені представники Євромайдану з Криму, Спілки офіцерів України та воїнів-афганців.

Слово має народний депутат України багатьох скликань рухівець Іван Заєць. "Геть уряд! Жодного міністра, який голосував проти євроінтеграції, не повинен там бути" - закликає політик. За ним на сцену виходить народний депутат України Микола Катеринчук.

Фото Євгена Фельдмана, Оксани Денисової "Українська правда"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ