Ми у Facebook
23.12.2013, 16:27

Мер Рівного не знає закону, згідно з яким не можна мітингувати біля Рівненської ОДА

Рішення суду, що забороняє проведення мирного мітингу, який планували розпочати громадські активісти поблизу приміщення Рівненської облдержадміністрації, викликала шквал критики на адресу міського голови Рівного. Володимир Хомко пояснив, що він не проти мітингу, але проти використання наметів.
Нагадаємо, що у п'ятницю, 20 грудня, мала розпочатися мирна акція протесту біля Рівненської облдержадміністрації, повідомлення про яку було вчасно подане в Рівненську міськраду.

Проте реакція місцевої влади на бажання активістів висловити свою позицію у законний спосіб виявилась зовсім не такою, якою мала б бути згідно з чинним законодавством.

Рівненський міськвиконком подав позов до суду, яким вимагав заборонити проведення мітингу біля РОДА. І цей позов суд задовольнив.

Заява міського голови Рівного Володимира Хомка щодо політичної ситуації у Рівному

На прохання пояснити чому міський голова, підпис якого стоїть під позовом, виступає проти проведення акції біля Рівненської ОДА, мер відповів, що він не проти мітингу, але проти встановлення намету (про що йшлося в повідомленні про акцію).



Яким саме законом регламентується заборона мітингувати з наметом, Володимир Хомко пояснити не зміг.

Рівне: учасники "Мітингу нашої сили" вимагають відставки міського голови Володимира Хомка

- Ніяким законом не регламентується, - відповів міський голова Рівного Володимир Хомко. - Якби я взагалі заборонив ставити намети, але в центрі міста ми створили всі умови. Так можна довести ситуацію до абсурду і ставити намети по всьому місту. Чим вам погані намети у центрі міста? Я думаю, що це навмисне робиться. Без палаток - будь ласка. З палатками - в центрі.

Також Володимир Хомко наголосив, що за громадським активістом Андрієм Токарським, який просив пояснити ситуацію з забороною, хтось "стоїть", але хто саме - уточнити відмовився.





На правах реклами