Ми у Facebook
23.12.2013, 17:14

Справи, які варто зробити рівнянкам до Нового року [+ПОРАДИ]

Залишилося зовсім небагато! Скоро всі будуть в метушні готуватися до головного свята. А список справ, про які потрібно не забути перед Новим роком, вже нагадує маленький рулон шпалер?
Негайно викресліть 10 пунктів, присвячених генеральному прибиранню та заготівлі їжі на місяць уперед! І хоча кожен рік ми з хвилюванням чекаємо зимових свят, здається, що метушні уникнути неможливо. Але в наших силах зробити ці дні приємними для всіх членів родини! Жіночий Клуб радить рівнянкам, як підготуватися до новорічних урочистостей і гарантовано створити чарівний настрій собі та своїм близьким!

Привітайте родичів і друзів за допомогою саморобних листівок
Нехай це буде дитячий малюнок, аплікація, колаж, сімейна фотографія замість листівки. Оформіть її гарно, наприклад, помістіть у рамку і додайте смішних новорічних наклейок, напишіть поздоровлення та побажання для близьких.



Придумайте упаковку для подарунків
Можна використовувати не тільки барвистий обгортковий папір, але й тканину, сітку, старі газети або крафт-папір, дитячі малюнки, шматочки шпалер або інші самі незвичайні матеріали.

Продумайте формат новорічного столу
Якщо ви збираєтеся відзначати Новий Рік у сімейному колі, можливо, не варто планувати бенкет горою і велике святкове меню з салатами, гарячим і десертами. Поставте на стіл по парі найулюбленіших страв для кожного члена сім'ї та доповніть чимось, що можна їсти цілою компанією, наприклад, сирний або шоколадний фондю. Пам'ятайте, що ви теж хочете свята, а не післякухонної втоми.

Спечіть фігурне печиво
Підійде пісочне тісто, тільки не забудьте в кожному печиві проробити дірочку для мотузки, щоби прикрасити солодкими виробами ялинку. Залучайте дітей до цього процесу: їм буде цікаво, а вам - набагато легше.



Ще не купили подарунки?
Відправляйтеся за покупками вранці у будні до 12-ти годин - народу в магазинах буде менше. Можна також розділитися «за інтересами», наприклад, мама з донькою, тато з сином: відмінний привід посидіти в кафе і поговорити! Ну а родичам, з якими ви побачитеся тільки на канікулах, можна купити подарунки і після Нового року, наприклад, 2-3 січня. І тоді останні дні старого року не перетворяться на нескінченну подорож магазинами.

Поставте сімейний спектакль
Придумайте свій сюжет або адаптуйте відомий, напишіть сценарій, переконайтеся, що роль знайшлася для кожного. Дію, звичайно, потрібно обов'язково зняти на відео!



Подарунки ввічливості
Окрім подарунків близьким і друзям приготуйте кілька невеликих сувенірів. Це може бути шоколад, гарно упаковане мило або свічки - «подарунки ввічливості» стануть в нагоді, щоб привітати зі святом сусідів чи листоношу.

Що подарувати дитині на Миколая та Новий рік?

Створіть «недоторканний» запас готової їжі
Перед новорічними канікулами приготуйте кілька страв «про запас» і покладіть в морозилку. Що це може бути? Наприклад, можна поступово заморозити фаршировані овочі, котлетки з м'яса і риби, нарізану картоплю для фрі, млинці (начинку скласти буде нескладно: баночний паштет, суміш варених яєць зі свіжими овочами або рисом, солодкий сир із родзинками, згущене молоко), овочеву нарізку кубиками для салатів.

Фільм, фільм, фільм!
Виберіть десяток фільмів для справжнього сімейного перегляду. Враховуйте смаки кожного - «забійні» блокбастери, мультики і саги. Підготуйте затишні глядацькі місця і «шкідливе» частування - попкорн і газовану воду.

Топ-7 українських мультиків — для маленьких рівнян

Вивчіть афішу
Продумайте, чим зайнятися на канікулах, складіть розклад, враховуючи побажання домочадців. Відвідуйте не більш одного місця в день, інакше діти втомляться і не обійдеться бід капризів.

Приводимо себе у форму до Нового Року!

Почніть загальний проект на тему: "Чим мені запам'ятався цей рік"
Зробити його можна у вигляді щоденника-анкети із записами від усіх членів сім'ї або провести відеоінтерв'ю, дотримуючись запланованого списку тем і питань. Через кілька років ви будете з великим інтересом переглядати цей архів - бачити, як дорослішають діти, як змінюється їх почерк і "ростуть" міркування.

У чому зустрічати Новий рік-2014: кращі сукні для рівнянок

Щороку купуйте нову ялинкову іграшку
І не просту, а «зі значенням». Наприклад, ялинкова прикраса у вигляді медалі нагадає про дитячі перемогах у змаганнях, компас - про сімейний подорожі.

Почніть прикрашати свою оселю ВЖЕ!
Це створить святковий настрій: кожен день вішайте одну гірлянду або пару кульок. Ну а після Нового року не знімайте відразу всі прикраси - нехай гарний вінок радуватиме вас до кінця лютого.

Підготуйте новорічні "шумілки"
І разом з боєм курантів голосно сповістіть про настання Нового Року! Підійдуть бубни, іграшкові дудки, пластикові банки з "наповнювачами" - квасолею або горохом. Весело і смішно!

Зробіть гірлянду з фотографій
За допомогою скріпок або затискачів прикріпіть фото на довгу стрічку, чергуючи їх з листівками або написаними на листку побажаннями, і повісьте, наприклад, у дверному отворі.



Придумайте власний новорічний ритуал
Домовтеся, що ваша сім'я буде разом робити кожну новорічну ніч. Можливо, ви всі разом, узявшись за руки, задує свічку, загадуючи бажання, або вийдете у двір і зліпите новорічну снігову бабу.



З 1 січня почніть вести Книгу року
У папку з прозорими кишеньками кожен місяць збирайте всякі дрібниці, що нагадують про сімейне дозвілля: квитки в кіно і театр, програмки, фотографії та записки. У наступному грудні буде цікаво знову згадати подробиці минулого року!

Ви вже викреслили ті десять пунктів про скрупульозне прибирання та нічну вахту на кухні перед Новим Роком? Адже прибирання ви і так робите щосуботи, тому навряд чи ваш дім «заріс по вуха» пилом. А список по-справжньому святкових справ - це вже 90% свята!

Посмішка дня

Робила прибирання в навушниках, слухаючи музику. В результаті - півхати прибрала з вимкненим пилосмоком…





На правах реклами