Ми у Facebook
25.12.2013, 12:40

У Рівному заборонили мітингувати й біля управління МВС

Після заборони проводити мирну акцію протесту біля приміщення Рівненської ОДА, мер Рівного Володимир Хомко та Рівненський окружний Адміністративний суд пішли далі. Ініційовані активістом Євромайдану Андрієм Токарським акції біля приміщень обласного та міського управління МВС також заборонили.
Про заборону суду проводити акцію біля приміщення обласного управління МВС на вул. Хвильового, 2 повідомив активіст рівненського Євромайдану Анатолій Бондарчук.

- Вчора, 24 грудня, о 23.00 суддя Рівненського окружного суду "славнозвісна" Оксана Дудар прийняла рішення про заборону проведення будь-яких мирних акцій протесту під стінами УМВС України у Рівненській області (вул. Хвильового, 2) та міського управління міліції (вул. Пушкіна, 2), - написав у своєму Facebook представник оргкомітету рівненського Євромайдану Анатолій Бондарчук. - Судовий позов був поданий Рівненським міськвиконкомом і знову за підписом міського голови Рівного Володимира Хомка. Третьою стороною у справі було обласне управління УМВС. Організатора акції Андрія Токарського про судове засідання не повідомили. Більше того, що суддя Оксана Дудар проводила судове засідання не лише за відсутності відповідача, але і позивача та третьої сторони.

Анатолій Бондарчук додає, що про те, що суд відбувся, Андрій Токарський дізнався сьогодні, 25 грудня, вранці, коли йому зателефонували працівники міліції і повідомили про наявність ухвали суду про заборону мирної акції.

Заява міського голови Рівного Володимира Хомка щодо політичної ситуації у Рівному

Нагадаємо, що в ніч з 20 на 21 грудня той самий окружний адміністративний суд задовольнив позов Рівненського міськвиконкому про заборону мирної акції протесту біля приміщення Рівненської ОДА.

Мер Рівного не знає закону, згідно з яким не можна мітингувати біля Рівненської ОДА

Після заборони міський голова пояснив, що він не проти мітингів, а лише проти встановлення наметів. Щоправда, яким законом регламентується заборона ставити намети пояснити не зміг.





На правах реклами