Ми у Facebook
25.12.2013, 15:10

Управління Міндоходів Рівненщини: підсумки роботи у 2013 році

Очільник Головного управління Міндоходів у Рівненській області Ігор Скоріков поспілкувався з представниками регіональних засобів масової інформації з нагоди річниці створення Міністерства доходів та зборів України.
Ігор Скоріков розповів про ефективність процесу злиття та законодавчі ініціативи Міндоходів в інтересах бізнесу та громадськості.

«Об'єднання митної та податкової служби в одне Міністерство, а також підвищення рівня добровільної сплати податків дало позитивні результати для бюджету країни та області, в тому числі, сприяло збільшенню надходжень. Платниками податків Рівненщини за 11 місяців до місцевих бюджетів краю сплачено 1408 млн грн, що на 85,6 млн грн, або на 6,5% більше, ніж торік», - відзначив Ігор Скоріков.

Податковий календар на грудень 2013 року

За рахунок об’єднання податкових і митних інструментів якісно підвищилася ефективність боротьби з неофіційною економічною діяльністю, відповідно, органами доходів і зборів забезпечено адекватність темпів зростання платежів темпам росту економіки.

В області створено комфортні умови для діяльності бізнесу: майже на 40 відсотків зменшилася кількість перевірок; ризикоорієнтована система відбору дозволяє мінімізувати втручання у діяльність сумлінних платників податків; спрощено умови діяльності підприємців та своєчасно відшкодовується ПДВ.

До 15 січня 2014 року діють "подарункові" пільги зі сплати ПДВ

Відповідаючи на запитання журналістів, начальник відзначив, що майже 22 тисячі платників податків області отримали електронні ключі і подають звітність через інтернет. У новому році запрацює новий сервіс Міндоходів „Електронний кабінет платника податків”, яким зможуть скористатися, в першу чергу, великі платники податків, а згодом і інші категорії платників.

Начальник Головного управління Міндоходів у Рівненській області Ігор Скоріков: "Податкова культура — основа сучасного суспільства"

Надалі робота органів Міндоходів буде спрямована на вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, боротьбу з корупцією та «тіньовим» сектором економіки, запровадження сучасних програмних продуктів.

ГУ Міндоходів у Рівненській області





На правах реклами