Ми у Facebook
26.12.2013, 13:16

Один з лідерів рівненського Євромайдану: Олександр Нестерук

Олександр Нестерук: "Вдячний усім, хто на Майдані".
Євромайдан – це, безперечно, "топова" тема цього року. Напевно, небагато залишилося у світі людей, які не чули б і не слідкували за подіями на Євромайдані в українській столиці. Євромайдан поєднав людей не тільки у Києві – його настрій підхопило багато людей по всій Україні, які вийшли на майдани своїх міст, великих і маленьких. Ось і у Рівному частина небайдужих людей періодично їздить на Євромайдан до Києва. А ті, хто не зміг поїхати до столиці, але не бажає стояти осторонь відстоювання українцями свого права на гідне життя, приходить на майдан Незалежності в обласному центрі. Одним із лідерів Євромайдану в Рівному є Олександр Нестерук – депутат Рівненської міської ради. Саме його призначили куратором рівненського Майдану від ВО "Батьківщина".

– Ми оголосили цю акцію безстроковою, адже люди не розійдуться, поки не буде підписано асоціацію з Європейським союзом. Я переконаний, що люди мають волю висловити свою думку і ніхто не повинен їм перешкоджати, – розповідає Олександр Нестерук. – Ми підтримуємо Євромайдан, бо хочемо, щоб наші діти жили у європейській країні. Люди прагнуть, щоб їх права захищалися, щоб кожен міг отримати достойну освіту, якісну медичну допомогу, а в похилому віці мати і достойну пенсію.

Нині рівненський Євромайдан активно продовжує свою діяльність. Є дуже багато небайдужих людей, які допомагають: чи то морально, чи матеріально – приносять кошти, продукти, щоб Майдан працював безперебійно. Бажаючих долучитись до масових акцій протесту у столиці постійно безкоштовно відправляють на київський Євромайдан. Цим людям не платять якихось грошей, вони їдуть туди за покликом совісті. Щодня о 18 годині відбувається прес-конференція, під час якої обговорюються найсвіжіші події київського Євромайдану, робота Верховної Ради.

Кожної неділі о першій годині дня на рівненському Євромайдані збирається Народне віче, на якому небайдужі люди можуть розповісти про свої емоції та сподівання, а ті, хто щойно повернувся зі столиці, діляться враженнями. Діяльність рівненського Євромайдану безумовно залежить від тих подій, які зараз відбуваються у Києві, бо він є частиною Євромайдану в столиці.

– Головне – хотілося б подякувати усім людям, які щодня приходять на майдан. Приємно, коли підходять, запитують про найсвіжіші події, – наголошує Олександр Нестерук. – Адже усім нам зараз потрібна взаємна підтримка. Люди підходять і часто просто добрими словами зігрівають. Саме це допомагає триматися і вірити в краще.








На правах реклами