Ми у Facebook
26.12.2013, 12:13

Журналісти Рівного об'єдналися проти побиття журналістки Тетяни Чорновол

"Наступним буду я?" та "Відповідь за нами!". З такими меседжами вийшли на мовчазний протест понад 50 рівненських журналістів, обурених жорстоким побиттям журналістки, блогерки "Української правди" Тетяни Чорновол.
Професія журналіста в усьому світі вважається однією з досить небезпечних. Проте, як доводить українське сьогодення, небезпека може чекати не лише на тих, хто працює у гарячих точках.

Близько 50 українських та закордонних журналістів були побиті у Києві під час акцій протесту представниками спецпідрозділу "Беркут", який мав би стояти на стороні закону.

У Рівному журналісти прийшли до ОДА та міліції з портретами побитих колег

Черговим нелюдським вчинком стало побиття київської журналістки Тетяни Чорновол, що у своїх блогах на "Українській правді" писала про Віктора Януковича, Сергія Льовочкіна, Сергія Клюєва й Віктора Медведчука.



Жорстоко побили журналістку "Української правди" Тетяну Чорновол

Розуміння того, що завтра подібне може статися з кожним, і вивело журналістів на вулицю.

- Якщо вони думають, що здатні, висмикнувши одного, залякати усіх - вони помиляються, - каже засновник Видавничого дому "ОГО" Віктор Данилов. - Тому всі тут. Нас не залякати.



- Ті події, які зараз відбуваються в державі, ті справи, які фактично не розслідуються, об'єднали всіх журналістів Рівного, - зазначив журналіст сайту чесних новин "ВСЕ" Юрій Дюг. - Не треба нікого закликати - приходять усі. Адже всі розуміють, що наступним може бути хтось із нас. Якщо ті справи в Києві не будуть розслідувані, багато кому це розв'яже руки. Вони почнуть доводити свою правду не у пресі й у судах, а кулаками. Це погана тенденція й ми змушені захищати себе, свою професію і своє життя.



Журналісти висловили впевненість, що захистити себе вони зможуть.

- Зараз потрібно об'єднатися всім, - сказала кореспондент телеканалу "Інтер" Інна Білецька. - Якщо зброя журналіста - це перо, клавіатура й гостре слово, то влада на сьогоднішній день абсолютно ніяк не реагує на публікації, на сюжети. Тому єдиний вихід - виходити. Те, що відбувається в країні - закономірні події. Журналістів б'ють, тому що влада не хоче чути про себе правду. А налякати нас дуже важко.



Через активну участь в акціях на підтримку Євромайдану за останній час постраждало й чимало громадських активістів. Представники Євромайдану Рівного також долучилися до журналістської акції.



- Проблеми, які зараз відбуваються в країні, стосуються не лише журналістів, - говорить громадський активіст, один із представників громадської ініціативи "Євромайдан Рівне" Андрій Токарський. - Вони не стосуються лише громадських активістів, учителів чи пенсіонерів. Усі мають солідарно вийти на акції протесту, виступити проти цієї влади, яка бореться зі своїми ж громадянами.

Акції журналістської єдності відбулися у багатьох містах України.





На правах реклами