Ми у Facebook
26.12.2013, 15:03

У Рівному презентували "Пиво з абрикосів"

Аудіокнигу з такою цікавою назвою "Пиво з абрикосів" сьогодні презентували у Рівному. Команда небайдужих рівнян на чолі з бібліотекарем Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки створила цю аудіокнигу за повістю члена Національної спілки письменників України Олександра Євтушка.
Повість «Пиво з абрикосів» розповідає про «неосягненність почуттів, стосунків між людьми, логіку абсурдних випадкових діалогів, і невисловлених, лише відчутих на скраєчку мозку думок… Є в ньому і живі теплі персонажі, навіть Луцьк і Рівне присутні в тексті…»? - повідомляє Сім днів.

Книга відтепер буде доступна не тільки у паперовому варіанті, а й у аудіо форматі. 25 грудня її презентували у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Рівненське “Пиво з абрикосів” отримало премію Світочів

Над створенням аудіокниги працювали впродовж 2013 року і відтепер її можуть прослухати усі бажаючі. Книгу буде представлено на сайті Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки у розділі «Аудіоподкасти». У цій рубриці працівники книгозбірні «виставляють» створені власними силами звукові файли, призначені для прослуховування людьми з вадами зору.



До слова, у вересні 2013 року під час літературно-мистецького свята "Дерманський світильник" 38-річний Олександр Євтушок із села Зоря за твір "Пиво з абрикосів" премію імені Світочів.

Довідка.

Олександр Євтушок народився 28 лютого 1975 року у селищі Зоря Рівненського району. Закінчив бібліотечно-бібліографічний факультет Рівненського державного інституту культури, працював бібліотекарем. Видав окремою книгою роман «Рома і Дмитро Трироги».

В 2003 році отримав стипендію за програмою підтримки діячів культури Рівненщини. Лауреат ІІІ премії у номінації «проза» від видавництва «Смолоскип» 2004 року – за повість «Пиво з абрикосів», учасник Десятого семінару творчої молоді в Ірпіні.

В 2006 році Олександр Євтушок — володар гранту обдарованій молоді у галузі літератури голови облдержадміністрації та голови обласної ради. В 2007 році письменник був учасником 14-го Форуму Видавців та Другого Міжнародного літературного фестивалю.





На правах реклами