Ми у Facebook
27.12.2013, 15:28

Рівненський письменник вибув із боротьби за Шевченківську премію

Серед творів, які допущені до третього конкурсного туру на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 року в номінації "Література" немає книги «Шестиднев, або Корона дому Острозького» письменниказ Рівненщини Петра Кралюка, яка була висунута на здобуття премії і пройшла у 2 тур.
Як повідомляє офіційний сайт Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, 17 грудня під головуванням Бориса Олійника відбулось засідання Комітету, на якому його члени розглянули, обговорили та шляхом таємного голосування допустили до участі у третьому конкурсному турі на здобуття Національної премії 2014 року літературно-мистецькі твори за напрямами: «Література», «Літературознавство і мистецтвознавство», «Публіцистика і журналістика», «Музичне мистецтво», «Театральне мистецтво», «Концертно-виконавське мистецтво», «Образотворче мистецтво».

У номінації "Література" до третього конкурсного туру допущені чотири твори: книга поезій «Амальгама» (автор Юрій Буряк), книга поезій «Мисливці на снігу» (автор Костянтин Москалець), книги «Час смертохристів. Міражі 2077 року» та «Час великої гри» (автор Юрій Щербак) та книги «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії», «Горянин. Води Господніх русел» (автор Мирослав Дочинець). Книги рівненського письменника в цьому списку, на жаль, немає.

Тим часом Президент України Віктор Янукович доручив уряду передбачити у проекті Закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" видатки на здійснення виплати грошової частини Національної премії імені Тараса Шевченка. Згідно з документом, який цитує "Українська правда. Життя", розмір премії має бути збільшено удвічі порівняно з 2013 роком, йдеться на сайті голови держави. Цьогоріч розмір Шевченківської премії становив 260 000 гривень, відтак переможець наступного року може отримати 520 000 гривень.

Нагадаємо, письменник і науковець, доктор філософських наук професор Петро Кралюк, книгу якого було висунуто на здобуття Шевченківської премії, працює проректором з навчально-наукової роботи Національного університету "Острозька академія". Його книга "Шестиднев, або Корона дому Острозького" була визнана переможцем обласного конкурсу "Краща книга Рівненщини" 2012 року в номінації "Краще видання для юнацтва та молоді".

Рівненський письменник Петро Кралюк: Нормальна нація повинна мати свого Бандеру

До слова, у листопаді цього року Петро Кралюк став лауреатом премії "За громадянську позицію" імені Джеймса Мейса - історика, політолога, дослідника Голодомору в Україні. Премія вручається в грошовому еквіваленті 25 000 гривень щорічно у дні вшанування жертв Голодомору в Україні.

Письменник з Рівненщини Петро Кралюк став лауреатом премії "За громадянську позицію" [+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ