Ми у Facebook
29.12.2013, 00:06

Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка виключили з Національної спілки журналістів України

Рішення про виключення міністра з лав НСЖУ було прийняте правлінням Київської організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ).
"Були часи, коли Віталій Захарченко працював телеведучим у Донецькій області. А відтак у грудні 2004 року Донецька обласна організація НСЖУ прийняла його до своїх лав. Навесні 2013-го він став на облік у Київській організації НСЖУ. Нині ж, коли "колега" остаточно зганьбив себе, - подальше перебування його в НСЖУ стало неможливим", - повідомляє офіційний сайт Національної спілки журналістів України. (Фото tsn.ua).

Як повідомила відповідальний секретар Київської організації НСЖУ Алла Малієнко, Віталія Захарченка виключили з НСЖУ через «недотримання вимог Євромайдану, побиття журналістів в Україні та неналежне розслідування справ, що стосуються журналістської діяльності».

Нагадаємо, впродовж останнього місяця в Україні пройшла низка акцій протесту проти побиття журналістів під час подій Євромайдану. А 26 грудня близько півсотні журналістів, редакторів, теле- та радіоведучих Рівного разом із громадськими активістами, представниками Національної спілки журналістів України та Незалежної медіа-профспілки вийшли на мовчазну акцію протесту на майдані Незалежності, аби привернути увагу суспільства до звірячого побиття відомої журналістки, автора резонансних розслідувань Тетяни Чорновіл і вимагати об'єктивного розслідування злочину та покарання винних.

Журналісти Рівного об'єдналися проти побиття журналістки Тетяни Чорновол

Зазначимо, що міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко разом із Президентом Віктором Януковичем та прем'єр-міністром Миколою Азаровим були названі найбільшими ворогами української преси у 2012–2013 роках за результатами щорічного дослідження Інституту масової інформації та Незалежної медіа-профспілки, повідомляє "Телекритика".





На правах реклами