Ми у Facebook
29.12.2013, 12:50

Теракт у Росії: десятки загиблих і поранених [+Відео]

На залізничному вокзалі у російському Волгограді прогримів вибух. За попередніми даними, загинуло 18 людей, повідомляється про десятки поранених.
Вибух стався близько 10.45 за київським часом. Як повідомляє "Українська правда", вибуховий пристрій могла привести в дію терористка-смертниця.

За словами очевидців, сила вибуху була такою, що людей викидало навіть із вікон, розповідає donbass.ua.

У жовтні у Волгограді вже був подібний інцидент: у автобусі підірвалася смертниця - 30-річна Наїда Ахіялова з Дагестану. Тоді загинули семеро - шість пасажирів автобуса і сама Ахіялова. 28 людей, зокрема 12 дітей, були поранені, зазначає ВВС-Україна. Як уточнює tsn.ua, вона була тяжко хвора на рак кісток і їй залишалося жити лічені місяці. 30-річна Наїда Асіялова була цивільною дружиною Дмитра Соколова, який молодший від неї на 10 років. Вони познайомили у мережі завдяки спільним інтересам. Соколов цікавився релігією, зброєю та виготовленням вибухових пристроїв. Через кілька місяців після теракту спецслужби Росії знайшли і самого Соколова, який ховався в будинку у Махачкалі разом ще з кількома поплічниками. Під час переговорів зі спецпризначенцями Соколово завив, що це він спланував теракт у Волгограді і навіть виготовив бомбу для цього. Під час штурму будинку, в якому він переховувався, Соколов загинув.



Російська влада побоюється, що напередодні Олімпіади в Сочі екстремістські групи спробують здійснити ряд терактів.

Джерело відео - Petr Petrov





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ