Ми у Facebook
30.12.2013, 15:16

Заступник мера Здолбунова звільнений

З червня місяця тривала історія де головною дійовою особою був заступник міського голови Здолбунова Одександр Палій.
Саме тоді Апеляційним судом Рівненської області з участю прокуратури області розглянуто справу про адміністративне корупційне правопорушення стосовно заступника Здолбунівського міського голови за ч.2 ст.172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), повідомляє сайт Здолбунів Citi.

Так як було рішення, яке визнавало вчинення корупційних діянь Олександром Палієм, і це було внесено до єдиного реєстру осіб, що вчинили корупційні дії, то мали бути і наслідки до нього, а саме звільнення з посади. Це ініціювала прокуратура, але на своїй сесії влітку депутати вирішили захистити і пошкодувати замісника не проголосувавши про виведення його із складу виконкому, а отже і звільнення із посади. Чим керувались тоді депутати? Сьогодні на сесії, міський голова І.Ольшевський пояснив це тим, що на той час тривало оскарження рішення, яке ініціював сам О.Палій.



Полтава дала гроші на зарплату рівнянам

Але не допомогло. І сьогодні була ініційована позачергова сесія Здолбунівської міської ради. Чому сьогодні і так оперативно вона скликалась.

Є припущення, що хотіли встигнути звільнити О.Палія за власним бажанням, так як він і написав відповідну заяву. А на 16.00 на черговому судовому засіданні, що має відбутись сьогодні, вже продемонструвати судді це рішення сесії. Тим самим, зберігши право Сан Санича вважатись таким, що пішов добровільно, а не через корупцію, а також не втратити право на пенсію, відповідно до його рокам вислуги в органах місцевого самоврядування. Принаймні такі висновки напрошуються із почутого зі слів мера міста і представників прокуратури.

22 депутати, присутніх на сесії підтримали проект рішення, яким Палій О.О виводиться із складу виконкому і звільняється із посади заступника міського голови.

Спрощенці Рівненщини вже сплатили до казни понад 113 млн гривень

На запитання депутата міськради О.Тищенка до міського голови щодо того, хто буде виконувати функції заступника і яке бачення мера щодо кандидатур на вакантне місце, Ігор Ольшевський відповів:

- Покладемо обов’язки на когось одного чи двох із діючого апарату управління, а там далі видно буде.

На цьому депутати і розійшлись, забувши привітати, як це прийнято на попередніх сесіях, свого колегу депутата В.Чернецького. В дружній формі деякі із присутніх на сесії депутати різних рівнів зробили це вже на вулиці.





На правах реклами