Ми у Facebook
31.12.2013, 13:03

П’ять спортивних перемог 2013

Українські спортсмени упродовж 2013 року потішили своїх вболівальників гучними суперперемогами, які пам’ятатимуть і в наступні роки.
1. Бокс: Бій у Москві Володимир Кличко – Олександр Повєткін



Євген Коноплянка - кращий футболіст Прем'єр-ліги 2013 року

Московським бій «Сталевого молота» та «Російського вітязя» за титул «суперчемпіона» світу називали битвою десятиліття, інформує espreso.tv.

Цікаво, що поєдинок проходив під час нової «холодної війни» між Україною та Росією. Не дивно, що більшість вболівальників розглядали бій через призму політичного протистояння між країнами, яке виникло у зв’язку зі спробами офіційного Києва підписати в листопаді угоду про асоціацію з Євросоюзом. Якщо говорити тільки про спортивну складову, то бій вийшов на славу. Володимир Кличко не став остаточно принижувати Олександра Повєткіна, який виглядав жалюгідно.

2. Футбол на НСК «Олімпійський»: Україна – Франція – 2:0

Перемогу в першому матчі плей-офф ЧС-2014 ще довго будуть згадувати вболівальники та прості українці. Більшість фанів не вірили в перемогу наших футболістів над французами навіть в домашньому поєдинку. Команда Михайла Фоменка змусила нас повірити в чудо, а емоції, які були в серці кожного після цього матчу, словами не передати.



3. Історичне «золото» біатлоністки Олени Підгрушної на чемпіонаті світу

Українська біатлоністка Олена Підгрушна здобула три медалі на чемпіонаті світу з біатлону, який проходив у чеському Нове-Мєсто. Підгрушна здобула «бронзу» в гонці переслідування і «срібло» в естафеті 4×6 км. Але головний успіх біатлоністки – «золото» в спринті. Для України ця нагорода стала історичною, адже раніше наші біатлоністки ніколи не вигравали гонку в спринті.




4. Стрибун у висоту Богдан Бондаренко став чемпіоном світу та виграв Діамантову лігу


Богдан Бондаренко видав чудовий сезон і прославив Україну. Стрибун переміг на чемпіонаті світу в Москві. Він став першим стрибуном 21-го сторіччя, який зміг підкорити висоту 241 см. Також Бондаренко тріумфував на етапах Діамантової ліги в Катарі, Бірмінгемі та Лозанні. Чудові результати дозволили йому стати найкращим легкоатлетом Європи 2013-го року. Українець увійшов до трійки найкращих легкоатлетів світу.



Рейтинг 100 найдорожчих футбольних клубів світу


5. «Золото» Ганни Різатдінової на домашньому чемпіонаті світу з художньої гімнастики


Наприкінці серпня Київ приймав чемпіонат світу з художньої гімнастики. На таких змаганнях українки повинні були довести, що після Ганни Безсонової в Україні народилися нові зірки. У підсумку наші спортсменки вибороли п’ять медалей: одне «золото», два «срібла» і дві «бронзи». Єдину золоту медаль виграла Ганна Різатдінова. Вона чудово виступала у вправах з обручем. Такі показники дозволили Україні зайняти друге місце на чемпіонаті світу, поступившись лише росіянкам.

Не обійшлося і без скандалу: під час нагородження Ганни Різатдінової замість гімну України пролунав російський. Організатори пояснили неприємний інцидент збоєм техніки.




За матеріалами телеканалу ZIK





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра