Ми у Facebook
01.01.2014, 22:02

Як у Донецьку відзначили день народження Степана Бандери [+Відео]

У багатьох містах 1 січня відбулись заходи до 105-ої річниці від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери. Якщо для західної України такі мітинги є справою звичною, то вшанування Степана Бандери у Донецьку - майже з розряду екзотики. Але воно відбулось, дивіться відео!
Як розповідає "Українська правда", захід тривав упродовж півтори години - з 18.00 до 19.30. Акцію охороняли міліціонери, порушень громадського порядку не зафіксували.

На акцію в Донецьку близько 50 осіб зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Активісти встановили портрет Степана Бандери і великий чорно-червоний прапор. Представники націоналістичних організацій і політичних партій розповідали учасникам біографію Бандери, ділилися своїм ставленням до цієї людини і висловлювалися про необхідність героїзації Бандери в сучасній Україні .



Рівненський письменник Петро Кралюк: Нормальна нація повинна мати свого Бандеру

- Пригадаймо таке: кілька років тому під час реалізації проекту «Великі українці» чомусь Степан Бандера посів одне з перших місць. Принаймні серед українських діячів ХХ ст. ніхто з них не міг конкурувати, - ділиться міркуваннями щодо постаті Степана Бандери автор роману про нього "Сильні та одинокі", рівненський письменник, доктор філософських наук професор Петро Кралюк. - Розумію: результати проекту «Великі українці» не варто абсолютизувати. Однак… Якби «великий патріот» Віктор Ющенко замість провокаційного присвоєння Степану Бандері звання Героя України знайшов гроші та видав мільйонним тиражем відносно об’єктивну книгу Галини Гордасевич «Степан Бандера: людина і міф», зокрема російською мовою, при цьому зазначивши у передмові, що автор книги більшу частину свого життя прожила на Донбасі, тоді б багато українців, зокрема російськомовних, зовсім по-іншому подивились би на Степана Бандеру, відрікшись від залояжених стереотипів радянської пропаганди.

У Рівному Степана Бандеру вшанували зі смолоскипами [Фото+Відео]


Нагадаємо, у Рівному 1 січня пам'ять Степана Бандери декілька сотень рівнян вшанували під час смолоскипного "Маршу честі". Зібравшись біля пам'ятника Симону Петлюрі, вони пройшли вулицями Симона Петлюри, Соборною та княгині Ольги до перехрестя вулиць княгині Ольги та Степана Бандери.

Використана інформація сайту "Новости Донбасса"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ