Ми у Facebook
03.01.2014, 13:00

Українським заробітчанам стало важче працювати в Росії

Громадяни України з 1 січня 2014 року зможуть тимчасово знаходитися на території Російської Федерації сумарно 90 діб протягом одного півріччя. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.
Так, із 1 січня в РФ набув чинності закон, який передбачає, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, в тому числі громадяни України, не може перевищувати 90 діб, повідомляє www.minprom.ua.

Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив термін перебування в 90 днів сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, йому буде заборонено в'їзд до РФ строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.

Нові правила поїздок українців до Росії

У МЗС України відзначають, що громадяни України та Росії звільняються від реєстрації в компетентних органах за місцем перебування на території іншої держави, якщо термін перебування не перевищує 90 днів з моменту в'їзду на територію іншої держави - ​​за наявності міграційної карти з відміткою прикордонного контролю, проставленою при в'їзді.

Росія буде пускати українців тільки з закордонними паспортами

У зв'язку з цим МЗС України звертає увагу українців, які планують поїздки в РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування і наслідки порушення режиму перебування в Росії.





На правах реклами