Ми у Facebook
03.01.2014, 19:32

Курйоз: щасливу російську сім’ю проілюстрували фото... мера Львова з родиною [+Фото]

Православна російська газета «Московские Ведомости» проілюструвала статтю «Американцы больше не получат русских детей» фото міського голови Львова Андрія Садового з родиною.
У пошуках якомога кращого фото для ілюстрації статті російські журналісти, за дивним збігом обставин, зупинилися саме на фото відомої в Україні людини – мера Львова Андрія Садового.

На фото видно, що родина Садових прогулюється центром Львова – на площі Ринок. До того ж, один із синів львівського мера вдягнений в українську вишиванку, на що, очевидно, не звернули більд-редактори російського видання.



Саме це фото розміщене на сторінці Андрія Садового у Вікіпедії.



Як розповів ZAXID.NET львівський фотограф Юрій Дячишин, який є автором фото, Андрія Садового з родиною він сфотографував ще навесні 2008 року.

За його словами, російське видання використало фото без дозволу автора. Однак, претензії висувати він не буде, бо не бачить дієвого механізму з відстоювання авторських прав.

Невдовзі редакція "Московских ведомостей" визнала помилку з фотоілюстрацією до статті, в якій було використане фото мера Львова Андрія Садового. Видання принесло вибачення перед читачами і чиновником. "Сталася помилка при виборі фотоілюстрації для публікації на сайті вільної енциклопедії "Вікіпедія" у розділі "Сім'я", - зазначили на сайті видання, інформує тсн.ua.





На правах реклами