Ми у Facebook
03.01.2014, 23:01

Янукович пообіцяв працівникам культури нове свято і державні стипендії

Виставкова зала рівненського міського Будинку культури, яку відкрили в серпні 2013-го

Відтепер День працівників культури та аматорів народного мистецтва відзначатиметься в Україні не в третю неділю травня, а 9 листопада, разом із Днем української писемності та мови.
Це передбачено указом Президента України "Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні", який оприлюднений на офіційному сайті глави держави.

Документом також передбачено заснувати 250 щорічних стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва.

Також, зокрема, заплановано видання енциклопедії про видатних діячів культури і мистецтва України, виробництво серії хронікально-документальних та художніх фільмів, присвячених життю і творчості таких діячів; забезпечення виготовлення та придбання музичних інструментів і спеціального обладнання для спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів) та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів і закладів культури, а також спеціального обладнання для шкіл образотворчого мистецтва, забезпечення тиражування нотно-мистецької літератури.

Найгучніші культурні події 2013-го в Україні

Серед інших заходів, про які йдеться в указі, - проведення один раз на чотири роки у місті Києві Всеукраїнської виставки традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів та започаткування проведення Національного театрального фестивалю.

До слова, як раніше повідомляв OGO.ua, найближчим часом у будівлі рівненського Палацу культури та спорту "Хімік" планують зробити повну реконструкцію, що обійдеться у десятки мільйонів гривень. Гроші у ремонт вкладе бізнесмен Дмитро Фірташ, що володіє рівненським хімічним гігантом ПАТ "Рівнеазот", якому й підпорядовується "Хімік".

Фірташ вкладе мільйони у рівненський палац культури "Хімік"





На правах реклами