Ми у Facebook
05.01.2014, 16:03

Народне віче у Рівному: громадські активісти закликають людей не бути байдужими, незважаючи на погрози та побиття [+Фото]

Сьогодні, 5 січня, у Рівному відбулося перше у цьому році Народне віче. Порівнюючи минулі мирні зібрання людей і сьогоднішнє, можна сказати, що у населення особливого ажіотажу дана подія не викликала.
Розпочалося Народне віче із неприємної новини - вранці недільного дня на лінію 102 до міліції надійшов дзвінок від активіста Євромайдану Віталія Примака, який повідомив, що до нього на Майдані Незалежності у Рівному чіплялись двоє чоловіків, яких він не знає і, в результаті суперечки молодики вдарили його по обличчю.

- Віталія встигли вдарити один чи два рази. Молодики, які його намагалися побити, не виконавши остаточної мети, швидко почали втікати, адже люди замітили їх, хоч це був і ранок. Найбільше обурює те, що перший виклик у міліцію був о 5.38 годині, наступний виклик у 5.58 годині, і за цей проміжок часу жодного міліціонера на Майдані Незалежності так і не було, - повідомив представник оргкомітету громадської ініціативи «Євромайдан Рівне» Зураб Кантарія. – Віталій наразі у лікарні, він погано себе почував, паморочилася голова та у нього напухла губа.

Представник оргкомітету громадської ініціативи «Євромайдан Рівне» Зураб Кантарія
Представник оргкомітету громадської ініціативи «Євромайдан Рівне» Зураб Кантарія


Загалом, на рівненському Євромайдані лунали слова про те, що не потрібно боятися погроз, що незважаючи на свята, не потрібно забувати про ситуацію в країні. Відповідну атмосферу на Майдані Незалежності підтримували зачитані вірші Т.Г. Шевченка і Ліни Костенко, а також загальне виконання Гімну України.

На Євромайдані Рівного запалає Вифлеємський Вогонь Миру



Пізніше представники рівненського "Пласту" передали Євромайдану Вифлеємський Вогонь Миру. Як розповіли «пластуни», цей вогонь горить у Вифлеємі, у місці народження Ісуса Христа. Його відправляють у кожну країну світу, щоб люди могли принести цей вогонь, який є символом добра, миру та злагоди, у свої домівки. Те ж саме сьогодні може зробити кожен рівнянин, який завітає на Євромайдан впродовж дня.





На правах реклами