Ми у Facebook
06.01.2014, 17:48

США потерпають від жахливих морозів до -55

Після небувалих снігопадів Сполучені Штати Америки опинилось у крижаній «полярній воронці». Країну накрили жахливі морози, які в деяких регіонах перевищили -50 градусів за Цельсієм.
На фото: місто Плетссмус, штат Небраска, після крижаного дощу 3 січня 2014 р. Фото АР.

Американські метеорологи вже назвали нинішню зиму найхолоднішою за останні 20 років, повідомляє CNN.

У штаті Міннесота температура повітря впала до позначки мінус 55 градусів за Цельсієм. Трохи тепліше в Іллінойсі. Температура повітря у Чикаго -30...-34 градуси морозу. Людям рекомендують не виходити з приміщення – за таких погодних умов обмороження можна отримати буквально за 5-10 хвилин.



Вулиці малих і великих міст заметені снігом або вкриті шаром льоду після крижаного дощу. У США скасовано понад 2,4 тисячі авіарейсів через важкі погодні умови. У Сент-Луїсі, Чикаго, Детройті, Індіанаполісі та Мілуокі скасовані заняття в школах.

Потужні снігопади в США призвели до колапсів [+Відео]

Морози добралися навіть до південних штатів. Влада штату Алабама оголосила надзвичайний стан через холоди, яких на Півдні США не бачили з 1994 року. Про жахливі морозах повідомляють і з Флориди.

Через рекордні снігопади й морози десятки тисяч мешканців залишилися без електропостачання.

При цьому на зазвичай суворій у цю пору року Алясці зберігається температура повітря не нижче -12 градусів за Цельсієм.

Станом на 5 січня у США і Канаді кількість жертв снігопадів зросла до 16 осіб. В основному від стихії постраждали східні та північно-східні регіони США і Канади. Товщина снігового покриву перевищила 60 см, пише ДеПо.

"Полярна воронка", яка наприкінці минулого тижня нависла над північчю центральної території США і спричинила смертоносний сніговий буревій та рекордні морози, поступово прямує на схід країни, повідомляє Дзеркало тижня.





На правах реклами