Ми у Facebook
06.01.2014, 19:31

У Рівному встановили різдвяного дідуха [+Фото]

6 січня, о 14 годині на майдані Незалежності у Рівному відбулося вже традиційне встановлення різдвяного дідуха. Цього року символ Різдва, врожаю та безсмертного предка у Рівному встановили вже вчетверте.
Нагадаємо, що цього року у Рівному вже вчетверте встановлять різдвяного дідуха. Традиція встановлювати на центральному майдані міста цей український різдвяний оберіг була започаткована у 2011 році. Вона неабияк припала до душі рівнянам, тому цього року на майдані Незалежності за участю міського голови Володимира Хомка відбулося традиційне святкове встановлення різдвяного дідуха.

Музичний супровід забезпечував рівненський народний хор «Горинь». Окрім очільника міста, у заходах також взяли участь заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська, начальники управлінь виконавчого комітету Рівненської міської ради та небайдужі рівняни.



Сьогодні у Рівному встановлять різдвяного дідуха



- Вперше я познайомився з традицією виставляти дідуха на головній площі міста у Львові. Адже певний період там працював. Вже будучи міським головою у Рівному, я порадився з пані Кульчинською і ми вирішили виставляти дідуха у Рівному щороку, - наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко.



На рівненському майдані Незалежності встановили дідуха [+Фото]

Цьогорічний дідух - це ручна робота майстра із села Дермань Здолбунівського району. В кінці урочистого встановлення обрядового снопа міський голова обсипав його зерном та висловив сподівання, що він оберігатиме Рівне впродовж усього 2014 року.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ