Ми у Facebook
09.01.2014, 10:15

На вулиці Соборній у Рівному встановили новий знак про заборону руху

На ділянці головної вулиці міста Рівного Соборної від вулиці Чорновола до вулиці Дубенської, на перехрестях з вулицею Соборною, заборонний дорожній знак 3.1. «Рух заборонено» замінено на дорожній знак 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено».
Новий дорожній знак на Соборній встановлено відповідно до розпорядження міського голови Рівного від 31 грудня 2013 року № 1029-р., повідомляє прес-служба ВДАІ УМВС.

У центрі Рівного знімуть знак "Рух заборонено"

Державтоінспекція нагадує, що, Згідно з Правилами дорожнього руху України, механічний транспортний засіб - це транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна.

Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми, а також тролейбуси та транспортні засоби з ектродвигуном потужністю понад 3 кВт.



Не поширюється дія знаку 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено»:

- на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами;
- на водіїв-інвалідів, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Інвалід»;
- на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні.

У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

Державтоінспекція нагадує, що згідно із статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невиконання вимог дорожніх знаків тягнуть за собою накладення штрафу від 255 до 340 грн.

Нагадаємо, головна вулиця м. Рівного Соборна закрита для проїзду приватного транспорту вже два роки. Із 16 січня 2012 року було обмежено рух Соборною від перехрестя на вул. Княгині Ольги до перехрестя на вул. Дубенській для приватного транспорту. Центром дозволили їздити лише маршрутним автобусам, тролейбусам, таксі, а також людям, котрі проживають на вулиці Соборній.






На правах реклами