Ми у Facebook
09.01.2014, 11:49

У Рівному відбувся десятий фестиваль "Різдвяні піснеспіви" [+Фото]

8 січня у рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі відбувся десятий, ювілейний фестиваль "Різдвяні піснеспіви", який проходить за сприяння Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату та Рівненської міської ради.
Відкрив фестиваль Різдвяних колядок архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, котрий розкрив сутність та значення свята Різдва Христового, розповів про українську традицію святкування Різдва та благословив усіх на добру справу для слави Божої.

- Щиро вітаю учасників, які будуть сьогодні виступати. Всім зичу міцного здоров'я та Божого благословення! Хай Господь благословить кожного з нас. Хай миром і любов'ю буде відзначене наше цьогорічне Різдво. Христос народився, - наголосив владика Рівненський та Острозький Іларіон.


Більше фото з фестивалю

Також з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Рівного Володимир Хомко: "Рівне – справді українське місто. Природно, що усі українські традиції тут дотримуються і розвиваються. Одна з таких традицій виникла 10 років тому – це Різдвяні піснеспіви. Бажаю усім отримати задоволення від почутого і дякую всім, хто приєднався до участі в цьому фестивалі".

Рівне: Володимир Хомко відкриє "Різдвяні піснеспіви" [+Фото]


Після офіційної частини почали звучати колядки у виконанні хорових колективів області.



Також в цей день фестиваль Різдвяних піснеспівів проходив у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне та Свято-Троїцькій церкві м. Рівне (Басів Кут).

Заключний концерт учасників фестивалю "Різдвяні піснеспіви" пройде на Водохреща, 19 січня, на сцені Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Початок о 17 годині.

Рівненщина запрошує на фестиваль колядок до... студентсько-викладацького храму






На правах реклами