Ми у Facebook
09.01.2014, 20:20

Українцям полегшать сплату боргів за житлово-комунальні послуги

Кабінет Міністрів України на засіданні 9 січня схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію».
Документ передбачає, що громадяни отримають можливість реструктуризувати свою заборгованість за комунальні послуги та послуги на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, яка утворилися в них станом на 1 січня 2013 року. Реструктуризація заборгованості населення за послуги ЖКГ дозволить людям поступово, протягом до 60 місяців погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів. Тепер законопроект має прийняти Верховна Рада України.

«Уряд створює можливості для зменшення боргів населення за комунальні послуги. Зокрема, за 2013 рік борг населення за комунальні послуги зменшився на 5% (з 12,7 млрд. грн. до 12,1 млрд. грн). Вступ в дію цього Закону стане ще одним важливим кроком на цьому шляху», - сказав віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2014

Згідно з законопроектом для реструктуризації заборгованості громадяни мають укласти з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, договори про щомісячне рівномірне погашення заборгованості.

Зазначимо, що на Рівненщині впродовж 2013 року житлово-комунальними підприємствами було подано 3306 позовів до боржників на суму 20,4 млн. грн., з них станом на кінець минулого року задоволено 1382 позови на суму 10,9 млн. грн., добровільно погашено заборгованість на суму 4,4 млн. гривень. Передано в територіальні органи Державної виконавчої служби України 1052 рішення суду для стягнення заборгованості на суму 7,9 млн. грн., стягнуто – 2,9 млн. гривень.

Робота в Рівному: вакансії-2014

Минулого року з населенням Рівненської області уклали 1051 договір на реструктуризацію заборгованості за надані житлово-комунальні послуги на суму понад 2,9 млн. грн., в тому числі було погашено заборгованість у сумі близько 1,8 млн. грн.(60,3%).

Фото dt.ua





На правах реклами