Ми у Facebook
11.01.2014, 10:34

Прокуратура і міліція відкрили справи про побиття людей «Беркутом»

Прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за перевищення службових повноважень "Беркутом" біля Києво-Святошинського суду. Про це повідомила прес-служба відомства. Натомість міліція відкрила кримінальні провадження за фактом хуліганства з боку мітингувальників, незаконного втручання у діяльність суду, а також опору працівникам міліції.
Поранений під час сутички з "Беркутом" під автобусом. Фото Бориса Чикулая

Згідно з попередньою інформацією, провадження відкрите прокуратурою на основі повідомлень ЗМІ про застосування сили працівниками спецпідрозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень екс-міністром МВС Юрієм Луценком у Києві на проспекті Перемоги, 109.

Натомість офіційних заяв про побиття людей співробітниками міліції прокуратура м. Києва не отримувала.

За повідомленням УЗГ МВС України, наразі розпочаті кримінальні провадження з частиною 3 статті 296 (Хуліганство), частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та частиною 1 статті 376 (Втручання в діяльність судових органів). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Як йдеться в офіційному повідомленні Міністерства внутрішніх справ, "Під час спроби автомобіля полку конвойної служби міліції з засудженими виїхати за територію суду мітингувальники почали агресивно себе поводити. Радикально налаштовані активісти кидали в бік приміщення суду та в службовий автомобіль пляшки з водою та каміння, блокуючи при цьому рух авто. Не зважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт із співробітниками міліції.
Аби забезпечити безперешкодний проїзд службового автомобіля, співробітники ПМОП «Беркут» відтіснили мітингувальників від авто, створивши коридор для його проїзду. Розпочалась штовханина. Водночас, невідомі особи, кидаючи камінням в бік правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції. В результаті неправомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду. Окрім цього під час зачитування вироку судді плеснули в обличчя невідомою речовиною.
Внаслідок таких дій близько двох десятків працівників "Беркуту" отримали різні ушкодження. Одного із них госпіталізовано із переломом ноги".

Як відомо, під Святошинським РВВС у Києві у сутичці з "Беркутом" постраждали Юрій Луценко та ще мінімум троє людей.



Відео Дмитра Тузова

Протистояння почалося з того, що активісти "Автомайдану" заблокували автобуси з "Беркутом" під відділком, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом.

У п’ятницю цей суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в’язниці. Після того, як працівники міліції "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних, почалася колотнеча. Павоохоронці почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду, повідомляє Українська правда.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ