Ми у Facebook
13.01.2014, 16:14

Погадаємо під Старий Новий рік?

Наші предки вірили, що наймагічніший для ворожіння вечір припадає на восьмий день Святок – 13 січня, у переддень Дня Святого Василя, тобто на Старий Новий рік.
Не має значення, чи вірите ви в передбачення чи ні, але немає такої людини, якій би не було цікаво дізнатися своє майбутнє. У минулі часи предки нашого народу ворожили на здоров’я, урожай, на відсутність посухи на цілий рік вперед. Тому варіантів, як поворожити на Святвечір, є безліч. Ось деякі з них.

Ворожіння на свічках

У шкарлупки волоських горіхів вставляли невеликі шматочки свічки, запалювали і пускали плавати в миску з водою. Та, у кого свічка згорить швидше, раніше за всіх заміж вийде. Тим же, у кого свічки горять довше, – цього року заміжньою не бувати. А вже якщо шкарлупка потонула, то сімейного життя зовсім не вийде.

Ворожіння по тінях

Береться цілий аркуш паперу або найкраще газета, причому цей аркуш паперу треба зімяти руками так, щоб він перетворився на безформну масу, проте, намагаючись не перетворити його в кулю, залишаючи деякий контур. На папір, коли він мнеться, бажано не дивитися. Коли папір готовий, його кладуть на дно перекинутої тарілки і підпалюють сірником. Згорілий папір, не рухаючи і не руйнуючи форми попелу, підносять до стінки, обережно повертаючи тарілку, поки не вийде якась тінь, за обрисами якої судять про майбутнє.

Ворожіння на квасолинках

Наберіть повну жменю квасолинок і висипте їх у мисочку. Потім за принципом ворожіння на ромашках, загадайте 2-3 примовки. Наприклад, «будемо разом з … (ім'я людини)», «не будемо разом», або «вийду заміж», «не вийду заміж», або задумайте кілька чоловічих імен і таке інше. Загалом, придумайте ті примовки, які вам підкаже серце. Потім, приговорюючи задуману фразу, перекладайте по одній квасолинці в іншу мисочку. На якій примовці зупинишся – та й збудеться.


Запитайте ім'я в перехожого


Опівночі (з 13 на 14 січня) вийдіть на вулицю й запитайте у першого стрічного чоловіка його ім'я. І будьте впевнені, що таке ж ім’я матиме й ваш чоловік. Як варіант, можете не запитувати перехожого про його ім’я, а попросити просто назвати будь-яке чоловіче ім'я. Це - ім'я вашого майбутнього нареченого.

Ворожіння на церкву

Вважається, що якщо опівночі обійти 12 разів навколо найближчої церкви, самотнім дівчатам пощастить у коханні, а тим, кому з коханням просто не щастить, стане спокійніше на душі після того, як з’явиться новий шанувальник. Так це чи ні - дізнатися можна, лише спробувавши цей спосіб.

Є й сучасні, не менш цікаві способи ворожіння.

Ворожіння на радіо

У тиші кімнати зосередьтеся на своєму запитанні. Потім задайте його вголос і ввімкніть радіо. Перші слова, які почуєте, і будуть відповіддю на ваше запитання. Це може бути і монолог ведучого, і пісня. Включіть свою фантазію! Можна використовувати і телевізор.

Ворожіння на телефоні

Задумайте запитання, подумки зосередьтеся на ньому. Дивлячись на телефон, уголос задайте запитання. Якщо перший дзвінок буде від чоловіка - відповідь позитивна, від жінки - негативна.








На правах реклами